Werken met IEMT therapie

De afgelopen tijd kreeg ik vaker de vraag “wat betekent werken met en het opschonen van celgeheugen?” en graag geef ik daarop wat uitleg.

Het celgeheugen

Werken op celgeheugen houdt in dat we aan de slag gaan met jouw lichaamsbewustzijn, daar waar alle herinneringen opgeslagen liggen en het hoofd/de mind niet bij kan. We maken dus het onbewuste, bewust. Op deze manier kan jij negatieve emoties, gevoelens en verbindingen verwerken en loskoppelen, om vervolgens zelf (of met ondersteuning) aan de slag te gaan met alle verworven inzichten.

Een tool die ik daarvoor gebruik is IEMT. Het is nog niet zo heel bekend, maar oh zo effectief! De transformaties en reacties zijn prachtig om te zien in de praktijk en vaak zijn één of twee sessies al genoeg om te kunnen spreken van een subtiele én structurele verandering!

Wat is IEMT?

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy. Het is een krachtige, korte, snelle en efficiënte methode om binnen korte tijd de emotionele lading op een trauma, angst of fobie te verminderen of zelfs weg te nemen.

IEMT geeft inzicht in hoe je geleerd hebt om je op een bepaalde manier te voelen over een gebeurtenis in het verleden en pakt direct het ‘probleem’ aan.

Hoe werkt IEMT bij trauma?

Door middel van oogbewegingen en het toepassen van een patroon, leert het brein om breder te kijken en de herinnering te laten vervagen en te ontdoen van de negatieve- en emotionele lading.

Na een IEMT-sessie zal je bij het denken aan deze herinnering(en) veel minder of zelfs geen vervelende emoties of gevoelens meer ervaren. Jouw hersenen maken nieuwe verbindingen die gezond(er) zijn voor jou!

EMDR VS. IEMT?

IEMT is een therapie verwant aan EMDR, waarbij je ook door oogbewegingen trauma behandeld. Hoewel het in eerste instantie op elkaar lijkt, zijn er toch een aantal verschillen.

Bij een IEMT-sessie wordt niet of nauwelijks gepraat over het ‘probleem’ en richt zich met name op de emotie en het gevoel. Op deze manier ervaar je geen volledige herbeleving en kun je meerdere thema’s tijdens één sessie behandelen. IEMT heeft bredere toepassingsmogelijkheden en kan op verschillende manieren en voor verschillende doeleinden worden ingezet. Heel efficiënt en laagdrempelig dus!

Voor wie of wat is IEMT geschikt?

Voor vrijwel iedereen (medicatie uitgesloten)! Ervaar je terugkerende negatieve emoties en/of gevoelens, trauma, PTSS, angsten, paniekaanvallen, hyperventilatie, fobieën, verlies, rouw, depressie, somberheid, stress, burn-out, bore-out, verslavingen, negatief zelfbeeld, patronen, inzichten.. you name it! IEMT werkt óók voor het upgraden van vaardigheden, het verankeren van van positieve gevoelens en emoties. Het werkt dus twee kanten van de medaille op!

Wil je weten wat IEMT voor jou kan betekenen? Voel je van harte welkom om een vrijblijvende afspraak te maken!

Vorig bericht
Schaduwwerk: Innerlijk Kindwerk uitgelegd
Volgend bericht
Wat is het celgeheugen?

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan