Over mij

Hi, wat fijn dat je de weg naar de praktijk hebt gevonden en hoogstwaarschijnlijk aan de slag wilt met het opruimen, verwerken en transformeren van persoonlijke stukken.

Mijn naam is Esther en met ziel en zaligheid run ik mijn praktijk vanuit het mooie Brabant, Tilburg om precies te zijn. Het heeft mij altijd gefascineerd wat maakt dat mensen zijn zoals ze zijn en doen zoals ze doen. Want.. vaak ligt er iets aan ten grondslag en er is zoveel wat we (nog) niet weten!

Graag neem ik je mee op mijn reis, een persoonlijke reis waarom ik ben wie ik ben en doe wat ik doe. Mijn verhaal begint in eerste instantie in het Himalaya-gebergte van Nepal in 2016.

Toen ik ergens op een berg bedacht dat mijn vakantie bijna voorbij was en dus weer terug moest naar mijn werk, gaf mijn lichaam een duidelijk signaal. Mijn maag kromp ineen, ik voelde buikpijn, werd misselijk en kon alleen maar denken: nee, ik wil niet terug naar daar.

Ik voelde een oerkracht die zei: dit wil ik niet meer. Ik weet niet wat en hoe ik het ga doen, maar hier stopt het voor mij. Dat was het eerste moment in mijn leven waarop ik heel bewust koos voor mijzelf. Dat voelde zó krachtig!

En zo geschiedde. Het was december 2016. Toen nog niet wetende dat ruim twee weken later het bericht zou volgen dat mijn vriendin was overleden. Dat ik op dat moment geen baan had, maakte dat ik de tijd en ruimte had om een deepdive te maken met me, myself and I.

En dat was ook nodig. De mix van ingrediënten bracht me terug naar mijn verleden. Naar het jaar 1994, waarin mijn vader besloot uit het leven te stappen en de jaren die daarop volgden. Want tijd heelt niet alle wonden.

Deze periode wierp me dus helemaal terug naar mijzelf, naar de essentiële vraag ‘Wie ben ik?’. De start van een pittig en tegelijkertijd zo’n prachtig en waardevol proces, vol leermomenten, levenslessen en ook bumpy roads!

Ik zocht hulp en had al snel door dat ‘praten’ voor mij niet voldoende zou zijn.

Ik wilde dieper en voelde zo sterk dat er méér was. Dit was een heel ander stukje waar ik zelf wat mee mocht doen. Het reguliere circuit had mij op dat moment niets te bieden en dus maakte ik een afspraak met een Reiki-therapeut om de hoek.

Na een paar maanden vond ik een nieuwe baan in de commerciële dienstverlening bij een duurzaam bedrijf. En hoewel de schoen niet meer helemaal paste, was ik precies waar ik zijn moest. Mijn werkgever toen heeft veel impact op mij gehad en zei altijd: “ergens ben je super commercieel en zakelijk en ook heel zweverig. Die combi maakt jou uniek!”.

Die wijze man had allang iets in mij gezien wat ik zelf nog niet kon zien en stimuleerde om ‘gewoon’ mijzelf te zijn. Vanuit daar kreeg ik alle ruimte om opleidingen te volgen om mijzelf (opnieuw) te leren kennen en te kunnen exploreren. Eén van mijn grootste mentoren zie ik nu.

En hoe meer ik mij ontwikkelde, hoe meer ik voelde dat ik een andere kant op wilde bewegen. Inmiddels kwamen er al veel mensen voor coachingsessies en reiki-behandelingen bij mij en besloot ik om parttime te werken bij een ander bedrijf, zodat er ruimte ontstond voor het opstarten van mijn eigen bedrijf.

Op een kruispunt

Niet veel later werd ik ‘betrapt’ op het feit dat mijn vuurtje en passie waren verdwenen. Ik kon er niet omheen, wilde niet meer werken in een commerciële functie waarbij ik geen bezieling ervaarde. Het voelde heel spannend om die stap te nemen en ook als mijn ticket tot freedom!

Ik stond op een kruispunt waarbij ik een beslissing moest nemen. Ga je links naar het oude vertrouwde of ga je rechts? Ik wist: there is no way back! Dit is de kans om écht te gaan doen waarvoor ik hier ben. Wat ik hier te doen heb.

In 2016 was de reis gestart, en in 2019 gingen we ‘level up’. Ik creëerde mijn eigen loopbaan en dook weer opnieuw in de vragen: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? En vooral ook: hoe ga ik dit in de wereld zetten?

En toen ik het écht niet meer wist en niet meer zag, besloot ik op vakantie naar Marokko te gaan.

Ik kon niets anders dan alles loslaten, in volledige overgave gaan en vertrouwen op divine time. En zo werd ik ineens gebeld door twee opdrachtgevers. Of ik wilde starten met een mediationklus en coachingstrajecten gericht op persoonlijke ontwikkeling en loopbaancoaching.

Niet veel later startte mijn eerste bedrijf: Wat je zegt. Ben jezelf. De naam is gebaseerd op dat alles buiten jou een reflectie is van wat er in jou leeft. Je omgeving is slechts een spiegel, waarbij alles draait om perceptie.

Zo ging ik aan de slag. Learning by doing. Ik ontdekte al snel dat het niet altijd een kwestie van willen of kunnen is, of goede tools beschikbaar stellen, maar dat er heel vaak iets tussenstaat.

Soms niet waarneembaar met het Aardse oog, en zeker aanwezig op verschillende niveaus, in vormen, energetische lagen, tijdlijnen en dimensies.

Vanuit daar verdiepte ik mij in trauma, waarbij ik het systemische denken, regressie en traumaverwerking bundelde.

Zo ontstond Praktijk Magistraal in 2021.

Wat maakt dat mensen zijn zoals ze zijn en doen zoals ze doen?

Ik zie en voel nu meer dan ooit dat alles en iedereen (op wat voor manier dan ook) een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de persoon die ik nu ben en waar ik nu sta. Alle opgedane levenservaring, werkervaring, inzichten. Alle puzzelstukjes vallen samen. Dat voelt zó compleet. Ik voel me dankbaar voor alle wijze lessen en de kansen die ik heb gekregen en nog dagelijks ontvang.

Als kind was ik gefascineerd en hield ik me altijd al bezig met de vraag: ‘wat maakt dat mensen zijn zoals ze zijn en doen zoals ze doen?’. Dat is waar mijn levenswerk over gaat. Zo binnen, zo buiten.

Je bent van harte welkom in de praktijk waarbij ik je graag begeleid om de reis terug te maken naar jeZelf. Naar wie jij in essentie bent. Voorbij al die lagen, conditioneringen, triggers, gedachtes, trauma’s..

De schatkist is gevuld met o.a. opleidingen en certificeringen zoals: Traumatherapie en verwerking, Integral Eye Movement Therapy Practitioner (IEMT), Body Remembers Trauma Therapy (BRTT®), Trauma Release & Breathwork (TRB®), Somatic release breathwork, Ademwerk, De-armouring, Psoas Release Exercises (PRE), Cupping®, Soul retrieval, Rebirthing, Regressie- en reïncarnatietherapie, Voice dialogue, Internal Family Systems (IFS), Delenwerk, Innerlijk kindwerk, Schaduwwerk, Tijdsordening verleden-heden-toekomst, TA, Neuro Emotionele Integratie therapie (NEI), Bio-energetica Biotensor, (h)NLP Master & Practitioner, Holistische coaching op het gebied van stressmanagement, communicatie en psychologie, Stresspreventie, Stressreductie, PTSS, Burn-out & bore-out, Psychologische dieptewerk, Identiteitsvraagstukken, Zingevingsvraagstukken, Human Design, Gene Keys, Acces Bars®, Reiki, Kundalini, Mindfulness, Yin Yoga, lichaamsgerichte oefeningen, meditaties, visualisaties en ceremonies & events. Free yourself! Heal yourself!