REVIEWS

Ik heb het relatief korte en intensieve traject als heel ‘lang’ en prettig ervaren. Als een soort onderdeel van mijn leven. En ook al waren we met beladen en emotionele thema’s aan de slag, het traject voelde vooral heel licht! Elke keer was het weer een verassing wat we gingen doen en waar we op uit kwamen, maar de grote kracht van Esther is dat ze super goed aanvoelt wat er nodig is! Esther is Esther, heel aards en ‘normaal’ en toch ook mega spiritueel. Niet echt te plaatsen in één hokje, zeg maar. Met best wel simpele dingen kwam ik steeds tot grote bewustwording. Ik heb zoveel ‘a-ha’ momenten gehad en nog steeds trouwens. Het grappige is dat je vooraf denkt dat trauma of thema’s héél groot zijn, maar het waren juist die ‘kleine’ dingen. Stiekem werk je heel hard aan jezelf en toch voelt dat niet zo. Het voelde juist heel natuurlijk. Al met al is het een bijzonder traject geweest en vooral iets dat je moet ervaren. Gevoel valt lastig uit te drukken in woorden. Voor mij is het héél véél bewustwording geweest en ervaren dat alles een keuze is. Écht alles.

Sandra
Coachingstrajecten op maat

De eerste keer dat ik met Esther sprak, zei ze direct al zoveel rake dingen dat ik niet twee keer hoefde na te denken… Deze wijze en gevoelige vrouw prikt overal dwars doorheen en kan mij verder helpen mij ‘thuis’ te brengen bij mijzelf.

Ik startte omdat ik simpelweg niet (meer) wist wie ik was. Welke stukjes waren van mij? Welke van de ander? Gedrag en maskers die ik vroeger nodig had om ‘te overleven’, zaten mij in de weg. Mijn overtuigingen remden mij. Ik voelde dat er dingen moesten worden opgeruimd om bij mijn eigen kern te komen.

Samen met Esther zocht ik oude trauma’s op, kwam ze onder ogen en doorvoelde ze. Laag voor laag pelden wij af. De lagen van ‘ik ben niet goed genoeg’ en ‘Ik mag er zijn niet’ zijn nu zoveel minder aanwezig. Ik ervaar steeds meer vertrouwen in mijzelf. Dat geeft mij rust en de kracht om echt op mijn plek te gaan staan en te blijven staan. Om mijzelf te laten zien vanuit Yin-energie (rust) in plaats van yang (actie).

Voorzichtig ontvouwt zich een nieuw pad en neem ik afscheid van het oude. Ik ben Esther zo ontzettend dankbaar voor de zaadjes die ze heeft gepland. Beginnend bij een vruchtbare voedingsbodem, waarin die zaadjes kunnen groeien tot iets moois.

Ik zou iedereen die zich geremd voelt of met trauma’s kampt en/of dichter bij zijn ‘echte’ zelf wil komen, met heel mijn hart aanraden om naar Esther te gaan. Ze is een inspirerende, leuke, wijze, liefdevolle en lekkere pittige vrouw. Ik voelde mij ontzettend thuis bij haar. Je kunt voelen dat Esther echt vanuit haar hart & passie werkt. Ze heeft een prachtige kijk op dingen. Ze werkt met de wijsheid van het lichaam en de dingen die ze zegt of aandraagt resoneren enorm. Ik ging altijd de deur uit met veel nieuwe inzichten. Van tevoren weet je nooit wat je gaat doen bij Esther, maar ze voelt in het moment exact aan wat er nodig is. Het Aardse en spirituele wordt volledig samengebracht. Ik kijk terug op een prachtig proces en sta aan het begin van een nieuw hoofdstuk.

Dank je wel lieve Esther!

Wendy
Coachingstrajecten op maat

Het eerste kennismakingsgesprek vond ik spannend, emotioneel en vooral een opluchting. In het verleden al eerdere ervaringen gehad met verschillende coaches/psychologen, maar helaas geen klik. Esther was een totaal andere verschijning. Het gesprek was helder, transparant en ook informatief. Ik leerde door mijn verhaal te vertellen al meteen over onderliggende contrasten/lagen en dat op een 1e gesprek! Aan het einde van het gesprek voelde ik aan mijn hele lichaam en ziel dat dit traject aangaan mijn hele leven zou kunnen gaan veranderen. Het traject heb ik ervaren als bijzonder, persoonlijk, leerzaam en in voor mij.. vooral een ruimte waar je thuiskomt. Esther is enorm zacht, inspirerend en lekker zichzelf.

In mijn 32 jaar heb ik veel struggles gehad in & met mezelf. Trauma vanuit mijn jeugd, verlies van dierbaren en verlies van banen. Na het plotseling overlijden van mijn oom raakte ik volledig uit balans. Piekeren vanaf her moment van opstaan tot aan het slapen gaan. Volledig je levenslust kwijtraken. Ik voelde me wereldvreemd op deze aarde en niemand begreep mij.

Toch trok spiritualiteit mij altijd wel. Op mijn 23ste kreeg ik te horen tijdens een reading dat ik helderhorend en voelend was. Het piekeren had dus ook een andere kant. Daarna ben ik langzaam de weg kwijtgeraakt in mezelf. Ik ruimde zelfs alle boeken, edelstenen en orakelkaarten op naar zolder, terwijl dit mij juist balans en rust geeft! Ik wist werkelijk waar niet meer wie ik was en vooral..WAT ik in vredesnaam op aarde moest doen! Ik voelde mij enorm eenzaam.

Tijdens het traject startte Esther met ‘Human Design’ en hierdoor begrijp ik nu wie ik ben.. Leer ik hier veel over en jan ik daardoor ook accepteren wie ik ben. Ik heb ontzettend veel trauma mogen verwerken tijdens dit bijzondere traject. Huilen, boos zijn en je er letterlijk ziek van voelen. Dit was zo ontzettend bijzonder om dit mee te maken, ondanks ook de uitdagingen en confrontaties.

Het belangrijkste inzicht dat ik heb mogen ontdekken is, dat niet alleen IK diepe contrasten van mijn trauma’s heb. Maar ALLES en IEDEREEN hier op aarde en in dit leven hebben contrasten (en LESSEN). Door dit traject heb ik ook mijn missie mogen ontdekken op carrière gebied. Ik ben enorm dankbaar dat Esther op mijn pad is gekomen. Het is zo mooi om de positieve ervaringen nog steeds te ervaren en te ontdekken!

Rachelle
Coachingstrajecten op maat

Bij de start van het traject voelde ik me vooral heel somber en had geen perspectief. Er was geen vooruitzicht en kon me ook niets bedenken. Er is in een paar maanden tijd zoveel veranderd! Wow! In een paar maanden tijd heb ik zoveel over mijzelf geleerd. Ik stelde mijzelf nooit échte vragen en dat doe ik nu wel. Gedurende de dag sta ik vaker stil bij hoe ik mij voel of hoe ik iets ervaar. Ik reflecteer veel, waardoor ik meer inzicht heb in mijzelf. Ik ben bijvoorbeeld ook gestart met mediteren en dankbaarheidsoefeningen, die mij veel rust geven. Als ik nu terugkijk op het traject dan voel ik me met name heel erg trots! Ik voel weer plezier in het leven, ik ben liever voor mijzelf en een leukere moeder! Ik heb een duidelijk doel voor ogen en zie de toekomst (weer) positief. Én ik vond ook nog een nieuwe baan & opleiding! Totaal ondenkbaar een paar maanden geleden. Dank Esther voor het magische traject waarin je mij meenam in een Nieuwe Wereld met een totaal andere kijk op het leven!

Michelle

Over mijn ervaring kan ik niets anders zeggen dan dat ik 100% tevreden ben. Toen ik begon aan mijn traject wist ik niet wat ik ervan kon verwachten, maar ik hoopte dat het mij op weg zou helpen naar een baan of opleiding die ik kon combineren met de zorgen voor mijn kinderen. Helaas zat ik op dat moment enorm in de knoei met mezelf, mijn emoties en het verwerken van traumatische ervaringen. Dit zorgde er zowel privé als zakelijk voor dat ik niet verder kwam. Dankzij de begeleiding & hulp van Esther, heb ik ingezien dat ik meer hulp nodig had om bepaalde dingen te verwerken en hiermee ben ik dan ook aan de slag gegaan. Ook kwam ik tot het besef dat het prima is om voor mijn eigen grenzen op te komen. En óók dat dit het op zakelijk vlak zelfs makkelijker maakt om een blijvende baan te vinden. Daarnaast ben ik me meer gaan beseffen hoe belangrijk het voor mij is om iets van papieren te gaan halen, zodat ik niet steeds vast kom te zitten in functies waarin ik me ga vervelen omdat ik uitdaging en afwisseling mis. Inmiddels heb ik een nieuwe baan gevonden en ben ik gestart met een HBO-opleiding tot voedingsdeskundige. Op alle fronten heb ik zulke grote stappen gemaakt!

Vanaf het begin dat ik Esther ontmoette wist en voelde ik dat geen enkele vraag en geen enkel onderwerp te ‘gek’ was. De persoonlijke aanpak gaf me een heel vertrouwd gevoel. Ik zou iedereen aanraden om Esther in te schakelen wanneer je privé en/of zakelijk vastloopt. Dank Esther voor alles, de wijze vriendelijke lessen en ‘jouw manier van zijn’!

Irene
Re-integratie

“Ik zat best wel in een dip. Geen werk, 2 jonge kinderen, ik wist niet wat ik wilde. Ik wist het even helemaal niet meer.

Toen begon mijn re-integratietraject met Esther. Ik was blij en erg gemotiveerd! Ik dacht: “Nu ga ik er eindelijk achter komen welke baan perfect is voor mij is”. Maar ik stortte mij gelijk op het solliciteren. Nadat ik 2 verschillende banen had ‘geprobeerd’ die het niet waren, was ik weer terug bij af. Ik begon weer opnieuw met nadenken over alles en raakte weer in diezelfde dip. De opdrachten vanuit Esther liet ik liggen en gaf prioriteit aan andere zaken. Mijn motivatie was weg.

Totdat Esther aan de bel trok en bereid was om een stevig gesprek met mij te voeren. We hebben uiteindelijk een heel goed gesprek gehad en dat heb ik ervaren als heel confronterend. Want ja, ik verlies ook snel mijn interesse en haak dan af. En tegelijkertijd kan ik ook zelf initiatief nemen om dingen uit te zoeken en mijn verantwoordelijkheid daarin te pakken.

Eigenlijk door dat gesprek is mijn knop omgegaan en ben ik er volledig voor gegaan. Esther maakte het praktisch, en na een onze gesprekken, opdrachten en assessments kwam ik er ineens achter dat het toch wel heel interessant was allemaal!

Ik heb zoveel geleerd! Mijn grootste inzichten over mijzelf zijn:

  • Geef niet zo snel op! à doorzettingsvermogen
  • Blijf rustig à adem in, adem uit. Ook in de storm
  • Denk na voordat je gaat handelen à Ik hoef niet direct te reageren en zeker niet uit emotie
  • Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en welke richting ik in moet slaan!

Hierdoor heb ik weer gesolliciteerd en heb ik een mega gave passende baan gevonden waar ik 11 januari 2023 ga starten!

Ik ben zo ongelooflijk blij! Ik zie de toekomst erg positief. Ik kan niet wachten om te beginnen en nieuwe dingen te leren. Maar ook zeker om door te zetten als het lastig wordt, want dat geeft juist energie als je daar doorheen bent gegaan.

Bedankt Esther! Ik heb je ervaren als iemand die mij enorm heeft gesteund, je voelt alles zo goed aan en ben dankbaar dat ik jou als coach mocht hebben. Je bent fijn in de omgang en denkt veel mee en was altijd bereikbaar. Ik heb super veel van jou geleerd. Je bent een fijn en ontzettend positief mens!

Anoniem
Re-integratie

Ik ben in juli in contact gekomen met Esther vanuit mijn werkgever omdat ik ‘op’ was en in een burn-out terecht kwam. We hebben samen gekeken waarom ik me zo voelde en gingen hiermee aan de slag. Esther heeft verschillende methodieken en opdrachten ingezet waardoor ik stapje voor stapje weer tot mezelf kon komen. In het begin was ik een beetje sceptisch om een coachtraject aan te gaan en geloofde ik er niet helemaal in, maar Esther kreeg me toch zo ver om nieuwe dingen te proberen en het werd een leuke uitdaging voor mijzelf. Na een aantal sessies was ik aangenaam verrast wat voor effect dit gaf en wat er in mijzelf leefde, en dat ik daarvoor best simpele en makkelijk toepasbare handvaten heb om mij goed te voelen. De afspraken met Esther vond ik heel fijn en positief, ook intensief. Vooral de IEMT-sessies waren intensief omdat er zoveel werd aangeraakt en ik daar echt van moest ‘bijkomen’. Esther is enorm behulpzaam en kijkt graag een paar stappen vooruit. Ik kan nu beter omgaan met stressvolle momenten of omgaan met een hele drukke omgeving vol prikkels. Het belangrijkste is dat ik mijn gevoelens (weer) kan ervaren, waar ik voorheen enorm op vast liep.

Anoniem
Coachingstrajecten op maat

Ik heb heel veel van het coachingstraject met Esther geleerd. Ik heb mijn eigen ‘IK’ weer terug gevonden! Trauma’s en vervelende gebeurtenissen uit het verleden heb ik kunnen verwerken en hierdoor heb ik mijn negatieve zelfbeeld kunnen omzetten. Het traject heeft mij geleerd om mijn gedachtes, gevoelens en gedragingen in kaart te brengen en hiermee aan de slag te gaan. Als ik terug kijk naar hoe ik één jaar geleden begon en hoe en waar ik nu sta, dan is het een wereld van verschil! Ik zie nu een zelfstandige, krachtige en sterke vrouw, die weer voor zichzelf kan zorgen en van zichzelf kan houden. Een vrouw die klaar is om weer nieuwe stappen te zetten! Tijdens de eerste kennismakingsafspraak met Esther voelde ik al gelijk dat ik goed op mijn plek zat en de juiste keuze had gemaakt voor een coach. Esther is een super zachte, spontane en krachtige coach die openstaat om naar jou te luisteren, met je meedenkt en vooral jouzelf laat denken! De negatieve gedachten worden omgedraaid naar de positieve kanten wat mij de kracht heeft gegeven om door te gaan en ook om mijzelf aan te durven kijken. Ik ben super blij met het ‘resultaat’ en ik heb veel zin en vertrouwen mijn toekomst!”

Shelley
Coachingstrajecten op maat

Esther wist mij vol vuur en enthousiasme te vertellen over mijn Human Design. De sessie duurde 1,5 uur, maar we hadden er zo dagenlang over verder kunnen praten! De reading gaf me nieuwe inzichten in hoe ik blijkbaar in elkaar zit en helpt me om mijzelf in al mijn facetten te accepteren. Heel waardevol dus!

 

Sanne
Human Design

Ik wist niet goed wat te verwachten toen mijn Human Design profiel werd uitgewerkt. Stiekem was ik ook wel een beetje sceptisch..

Toen ik het prachtige verslag (lees creatieve boekwerk) voor me kreeg was ik erg onder de indruk! Zoveel dingen vielen op z’n plek. Erachter komen dat bepaalde dingen wel of niet voor me werken was erg verhelderend. Mijn grootste inzicht was dat informatie naar mij toe komt en ik daar vervolgens een plan op kan maken. Dat ik niet van scretch on hoef te gaan zitten om iets te bedenken, maar dat juist mijn kracht zit in het verbinden en het tot stand laten komen van wat er al is. Ik ben erg blij dat er de tijd was om uitleg te krijgen over wat mijn Human Design exact voor me betekend. De uitleg van Esther was praktisch, duidelijk en dankzij oefeningen en voorbeelden kan ik mijn design integreren in mijn leven. Esther haar energie tijdens dit proces is super fijn. Door haar enthousiasme met de mix van (niet normaal grote) theoretische kennis nam ze me helemaal mee in Human Design en konden we samen de vertaalslag maken. Ik ben om en kan het iedereen aanraden!

Jessica
Human Design

Een aantal maanden geleden ontving ik mijn Human Design Reading van Esther. Het was alleen al een cadeautje om te ontvangen. Verstuurd per post en gemaakt voor mooie duurzame materialen, alles klopt. De envelop, zelfs de postzegels.. dit maakt het ook meteen speciaal en persoonlijk!

De reading zie ik als een bijbel van mijn eigen ‘ZIJN’. Ik kende mezelf al goed (Generator) en dit waren de puntjes op de ï. Er waren veel ‘A-ha’ momentjes die tegelijkertijd ook makkelijk toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld het stukje over ‘het aarden en chakra’s’ kwam heel duidelijk naar voren, waardoor ik nu weet dat ik gegrond de dag dien te beginnen. Ik ben mij hierdoor veel bewuster geworden van mijn wortels en ervaar nu meer houvast in mijn leven.

Alles wat in de reading stond, heb ik zelf (al) ervaren. En dat heeft Esther met haar Human Design reading op papier gezet. Alles wat je voelt, wordt nog eens extra bevestigd. Waar ik mij vroeger altijd kleiner maakte, ben ik nu groot geworden en trots op wie ik ben! Het geeft mij nog meer vertrouwen in wie ik ben.

Ik geniet lekker van mijn persoonlijke muzieknummer ‘rollercoaster’ en de persoonlijke mantra o.b.v. mij als persoon heb ik geplakt op de spiegels om de ochtend mee te beginnen! Bedankt Esther!

Diana
Human Design

Ik heb het traject als heel fijn ervaren! Als ik nu terug kijk naar hoe ik 5 maanden geleden binnen wandelde, dan is het een wereld van verschil. In eerste instantie zocht ik hulp omdat ik mijn angst ‘de baas’ wilde worden, maar het was zovéél meer en wat er allemaal uitkwam.. heel bijzonder! Ik voel me zoveel bewuster van mijzelf. Waarom ik ben wie ik ben, doe zoals ik doe en wat mijn patronen zijn. Het is nog nooit zo helder voor mijzelf geweest. En ik besef me ook, het is een continue proces wat ik steeds weer opnieuw in de praktijk mag brengen voor mezelf. Niemand anders gaat en kan dat doen. Mijn onrust en paniekaanvallen zijn sterk afgenomen en nu kan ik al aanvoelen wanneer ik onrustig wordt (eerst voelde ik überhaupt niets) en heeft Esther me een aantal tools en oefeningen geleerd wat ik doe en wat helpt. Als ik dit allemaal eerder wist of had geleerd, dan had het me een paar jaar aan andere therapieën gescheeld. Dankjewel Esther! Ik ervaar je als een heel fijn persoon. Ik voelde me direct veilig en vertrouwd, kon mezelf steeds beter openen omdat jij zo open bent en ik hoefde niet op te letten hoe ik iets zei en/of ik het wel ‘goed’ deed. Bevrijdend!

Petra
Coachingstrajecten op maat

“Ik ben de BRTT sessie als prettig en intens ervaren. Ik heb tijdens en ook na de sessie veel opgeruimd in mijn systeem. Na de sessie en de periode erna was ik veel moe en keerde in mijzelf; het gaf veel stof tot nadenken en dat werkte ook wel uit op mijn humeur. Het was een proces en dat ging niet zonder slag of stoot. Als ik er nu – ongeveer 6 weken na de sessie – op terugkijk, dan heeft het mij (nu al) veel gebracht. Het gaf mij een positieve boost en zetje in de rug om weer door te gaan en te gaan staan voor wat ik wil. Heel helend en zeker voor herhaling vatbaar!”

Shelley
BRTT

Daar liep ik rustig op mijn gemakje naar het thee apparaat. Ik wilde een heerlijke kop thee maken voor mezelf en mijn lieve vriendin stond daar ook dus ik dacht: “helemaal gezellig”. Ze was iets aan het lezen en ik zag op de voorkant van het boekje staan “Human Design”. Dit trok direct mijn aandacht en ik vroeg mijn vriendin wat ze aan het lezen was. Ze vertelde heel enthousiast dat ze een Human Design profiel had laten maken door Esther van praktijk Magistraal. Heel uitgebreid vertelde ze mij er alles over en op dat moment voelde ik, dat dit iets voor mij kon zijn, in mijn weg naar bewustwording en om mezelf beter te leren kennen. Ik ben Esther gaan volgen op Instagram en alle verhalen gaan lezen over Trauma Release, IEMT en de BRTT & Breathwork. Ik voelde meteen een dikke ‘JA’. Dit is wat ik zocht en mocht vinden!

In het eerste gesprek was Esther een enorm luisterend oor en ik voelde me direct heel veilig in het vertellen van mijn verhaal en struggles. De energie resoneerde enorm. Ik liep vast met mezelf. Ik had de afgelopen 2 jaar al heel veel bewustwording op gedaan over mezelf, maar toch lukte het me niet om me echt te openen, om liefde te kunnen ontvangen, om liefde te geven en alles wat ik had meegekregen in mijn dagelijks leven te integreren. Er blokkeerde nog teveel.

Tijdens de IEMT sessies en de BRTT sessie, hebben wij ons gefocust op onderliggende trauma’s die zorgden voor blokkades en nog te vast zaten. Heel bijzonder hierin was de BRTT + Breathwork sessie waarin mijn hele lichaam verkrampte. Van mijn kruin tot aan mijn tenen. Mijn keel waarin ik voelde dat iets zich vasthield. Al die jaren van niet uitspreken, van alles in me houden hield zich zo vast dat ik letterlijk alles voelde vast zitten. Bijna niet uit te leggen eigenlijk. Het was tijd om me echt te gaan uitspreken, het was tijd om mijn gevoel te gaan uiten, mijn gedachten te gaan uitspreken. Ik voelde zoveel los komen tijdens de Breatwork sessie. Overal in mijn lichaam voelde ik waar het vast zat en waar ik mee aan het werk mocht gaan. Na deze sessie was ik echt dood moe en het koste me een paar dagen om weer helemaal mezelf te worden. Of eigenlijk om mijn nieuwe ik te zijn, want ik voelde mezelf veel sterker en zekerder. Ik begon mezelf de dagen daarna ook echt meer uit te spreken.

Tijdens mijn traject met Esther heb ik echt hele mooie inzichten op mogen doen! Niet alleen inzichten, maar inzichten die ik ook écht kon integreren. Vanuit mijn Human Design leerde ik door Esther dat ik niet altijd kon zakken in mijn gevoel omdat het bij mij in verbinding staat met mijn hoofd. Dus beide zijn sterk ontwikkeld maar mochten meer met elkaar in balans komen. ‘Iedereen’ vertelde mij dat ik mijn hoofd moest leren uitzetten en dat lukte me maar niet. Nu begrijp ik waarom! Dit hoort namelijk óók bij mij, bij wie ik ben en hoe ik functioneer. Voelen vanuit mijn onderbuik en daarna analyseren met mijn hoofd. Dit was ik! Eindelijk iemand die mij het juiste pad op wees en de juiste tool gaf!

Esther is een vrouw die naar je luistert, die voelt, werkt vanuit haar intuïtie, observeert, je de juiste tools aanreikt, het niet mooier maakt dan het is, bereid is het echte werk te doen, alle tijd voor je neemt, je echt steunt en vanuit oprechte liefde en passie werkt! Ik ben Esther onwijs dankbaar en je bent nog zeker niet van mij af! 🙂 Liefs Tamara

Tamara
Coachingstrajecten op maat

Ik heb de sessies met Esther als heel plezier en leerzaam ervaren. Tijdens de sessies voelde ik me altijd erg op mijn gemak. De manier waarop Esther coacht en begeleid is erg fijn en daardoor heb ik echt stappen kunnen zetten in mijn proces. Voor mij was dat een stuk bewustwording en leren doorvoelen wat er werkelijk aan de hand is. Ook de huiswerkopdrachten waren fijn om te doen omdat ze bijdroegen aan vooruitgang in mijn proces. Esther stelt je enorm op je gemak, je mag gewoon zijn wie je bent, straalt fijne energie uit en is heel kundig in haar vak! Naast de fijne gesprekken zet ze ook andere coachtechnieken in. Bedankt Esther!

Anna
Coachingstrajecten op maat

Ik heb met Esther een heel specifiek traject doorlopen waarbij mijn hulpvraag met name gericht was op werk. In eerste instantie, want het werd al snel heel persoonlijk. Het werd dus een traject gericht op persoonlijke ontwikkeling en mijn loopbaan. Vanwege chronische pijnklachten moest ik mijn carrière een andere wending geven en dat ervaarde ik als lastig, zowel fysiek als mentaal. Want waar begin je dan> Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik. Dat soort specifieke vragen speelden en ik kwam er zelf niet uit. Het traject was heel prettig en ik heb enorm veel geleerd over mijzelf, hoe ik naar de wereld kijk en waar ik sta. Ik voel mij veel bewuster, kan beter relativeren en bekijk de dingen veel positiever. Esther is heel open en toegankelijk in de omgang en heeft mij goed ondersteund tijdens het traject en ook in een stuk nazorg.

Eric
Coachingstrajecten op maat

Het traject heb ik als heel prettig ervaren. Het was fijn om Esther als coach te hebben en ik heb veel uit onze sessies gehaald. Ondanks dat mijn lichamelijke klachten nog niet volledig zijn afgenomen, voel ik me wel gegroeid als persoon. Het was ook interessant om te ervaren hoe lichamelijke klachten verband houden met wie ik ben, dus hoe fysiek en mentaal samenkomt. Daar was ik me nog niet zo bewust van. Ik vond het super dat Esther actief met je meedenkt waardoor ik handvaten heb om verder aan de slag te gaan en ze heeft me ook doorverwezen naar specialisten.

Fulya
Coachingstrajecten op maat

Ik zat helemaal vast in een 2e burn-out toen ik bij Esther aanklopte. Ik wist niet meer HOE en OF ik hier ooit uit zou komen. Ik stond totaal niet in mijn kracht en vond het eng en heel lastig om mijn grenzen aan te geven. Door de fijne en open gesprekken met Esther heb ik veel over mijzelf geleerd. Zij heeft samen met mij onderzocht hoe het komt dat ik mezelf zo opzij bleef zetten en hoe ik het beste regie kan houden en bij mijzelf kan blijven. Ik kan hierdoor veel krachtiger in het leven staan. Ik ben heel blij en dankbaar dat ik dit ben aangegaan en heb veel (meer) vertrouwen in de toekomst. Bedankt Esther!

Nadia
Coachingstrajecten op maat

Ik heb het deepdive traject met Esther als heel erg gaaf ervaren en ik heb zo ontzettend veel geleerd! Samen hebben we een aantal doelstellingen aan de hand van mijn verlangens geformuleerd en daarin heb ik mega grote stappen gezet! Stappen die ik nooit voor mogelijk hield en zelf niet durfde te zetten. Ik heb voor het eerst in mijn leven echt leren voelen, mijn grenzen leren kennen en mijzelf leren uitspreken. Daar ben ik zo blij mee, want wat een bevrijding is dat! En ook heel spannend 🙂 Een dikke vette pluim voor Esther die mij hierin heeft begeleid!

Ibtissam
Coachingstrajecten op maat

Ik kijk heel positief terug op het coachingstraject. Ik was erg onzeker over mijzelf en heb nu meer inzicht gekregen over wie ik ben, wat ik wil en wat ik allemaal in mijn mars heb! Ik kan nu beter mijn grenzen aanvoelen en ook aangeven. De samenwerking met Esther heb ik al heel prettig ervaren omdat ik me heel welkom, begrepen en gesteund voelde. De opdrachten en materie vond ik uitdagend en soms ook confronterend, wetende dat ik hierdoor de juiste stappen heb gemaakt. Ik zie de toekomst weer positief en ga deze stralend tegemoet!

Asun
Coachingstrajecten op maat

Ik heb het coachingstraject fijn doorlopen. Het stuk persoonlijke ontwikkeling heeft mij enorm veel gebracht (veel meer dan ik had verwacht) en ik voel me veranderd en gegroeid als persoon. Ik sta veel bewuster in het leven en voel me krachtiger. Mijn zelfbeeld is totaal veranderd! Mijn onzekerheid speelt zich af op de achtergrond en ik durf meer lef te tonen! De samenwerking met Esther was prettig en het was fijn om handvaten te krijgen en iemand te hebben die naar mij luisterde, meedacht en waarmee ik kon sparren. Esther is positief ingesteld, openhartig en denkt in mogelijkheden. Daarnaast geeft ze je de ruimte en vrijheid om zelf tot je inzichten en antwoorden te komen. En waar ik stopte bij ‘actie ondernemen’, pakte Esther door en leerde ik vertrouwen op een breder blikveld. Ik heb ook meteen een vriendin geadviseerd om ook een traject aan te gaan en die start binnenkort! Aanraden en super bedankt!

Noortje
Coachingstrajecten op maat

Ik heb Esther leren kennen via een kennis van mij. Ik was op dat moment bezig met solliciteren en had al een aantal afwijzingen ontvangen. Ik was opzoek naar een coach die mij hierbij kon helpen, want ergens in het proces ging het mis. Esther heeft mij geholpen om mijzelf beter te leren kennen en mijzelf te ‘verkopen’. Ook heeft mij laten inzien welke functies bij mij passen als persoon, puur door naar mij te luisteren en mij te begrijpen. Doordat ik met Esther een aantal gesprekken heb mogen voeren en zij mij uitstekend heeft gecoacht, begin ik binnenkort met een nieuwe job die helemaal bij mij past! Ik heb Esther ervaren als een zeer plezierige gesprekspartner die weet waar ze het over heeft. Ze is heel professioneel en houdt rekening met de persoon die tegenover haar zit’.

Tom
Coachingstrajecten op maat

Na eindeloos praten met verschillende experts wist ik, het is iets fysieks wat moet worden aangepakt. Steeds vaker viel trauma heling mij op. En toen kwam Esther op mijn pad. Tijdens onze online meeting viel haar bruisende energie meteen op en ik voelde mij direct veilig. Ze is er voor je en voelt intuïtief exact aan wat je nodig hebt! Ik ging all-in en boekte een privé retraite dat bestond uit coaching, IEMT, BRTT, Traumarelease en ademwerk. Het was intensief en het effect blijft mij nog steeds verbazen! Zoals Esther zei, ‘je moet het zien als een computersysteem waarop folders staan die je niet meer gebruikt of nodig zijn en die gaan we deleten’. En dat is gebeurd. Ik merk dat ik weer voel, in plaats van dat ik af ga op mijn negatieve conditioneringen en gedachten. En ik heb meer energie omdat mijn lichaam niet meer continue is stressmodus staat. Ik ben Esther eeuwig dankbaar!

Yara
Trauma Release Retraite

Allereerst wil ik je bedanken voor deze mooie en vooral magische reis. Vanaf het eerste moment voelde ik een klik en verbinding met jou, waardoor het heel veilig voelde om mij open te stellen. Zo kon ik in volledige overgave gaan. Ik vond het heel fijn om voorafgaand uitleg te krijgen over wat we gingen doen en het gedachtengoed hierachter, zodat ik een beetje wist wat ik kon verwachten. De sessie was voor mij heel intens. En pijnlijk omdat ik in een bevriezing kwam. De ervaring in het moment was dus even lastig, maar toen ik er eenmaal doorheen was.. voelde het zo helend en verlichtend! Dat is lastig in woorden uit te drukken. Het voelt magisch! Ik heb er óók van genoten. De begeleiding van Esther was zo zacht en liefdevol, het heeft me heel fijn door de sessie heen bewogen. Ik ben super dankbaar voor de ervaring, voel mij nog steeds lichter en kom zeker nog eens langs.

Ellen
BRTT

Het traject heb ik als heel positief en prettig ervaren! Het is voorbij gevlogen, en hoe.. Ik voelde direct een klik met Esther! Wat ik zo waardeerde was het open contact, alles was bespreekbaar en niets was ‘gek’ of ‘raar’. Hierdoor voelde ik mij heel veilig, gehoord en gesteund. Esther stuurde mij naast de sessies, goede en passende opdrachten toe waar ik zelf mee aan de slag kon en waardoor ik in beweging bleef. Wat ik met name heb geleerd is om dichterbij mijzelf te komen en te blijven. Ik heb veel meer inzicht in wie ik ben en wat ik wil en kan, waardoor ik ook betere en gezonde(re) keuzes voor mezelf kan maken. Het geeft mij inzicht in waar ik NU sta en wat ik nog nodig heb om te blijven groeien. Ik bekijk mijzelf en de wereld op een andere manier en voel mij veel bewuster van de ‘kleine’ dingen in het leven. Ik vertrouw steeds meer op mijn gevoel, waardoor ik minder twijfel en pieker. Kortom: het was een leerzaam, fijn en interessant traject. Bedankt Esther!

Anoniem
Coachingstrajecten op maat

Esther heeft mij enorm geholpen op ieder vlak. Van A tot Z heeft Esther mij ondersteund, met als uitkomst de perfecte baan, passend met kinderen en ruimte om door te kunnen groeien. Door haar subtiele doch directe aanpak heb ik vele handvaten gekregen richting het vinden wat kwa werk goed bij mij past. Ze heeft me ook meegenomen op een heel persoonlijke reis. Wie ben ik, waar sta ik voor, wat kan ik, wat wil ik bereiken en vooral hoe zie ik mijzelf en waar wil ik naartoe? Als persoon ben ik hierdoor enorm gegroeid en heb ik mijn inzichten flink kunnen verbreden. Esther is oprecht een heel fijn en warm mens. Ik kan haar iedereen aanbevelen, echt de moeite waard! Dank je wel voor deze bijzondere reis!

Joyce
Coachingstrajecten op maat

De beste investering in jezelf! Door de sessies met Esther krijg je veel mooie inzichten over jezelf, het leven, je doelen en nog veel meer. Mijn (eerste) hulpvraag was werk gerelateerd, maar al snel ging het over véél meer. Ik sta nu veel zelfverzekerder in mijn schoenen en weet (weer) goed wat ik wil. Dit helpt mij in mijn werk en ook daarbuiten. Hierdoor kreeg ik ook weer zin om van alles aan te pakken en te gaan ondernemen. Daarnaast is ze altijd bereikbaar en helpt je ook buiten de sessies om. Het is een rustige vrouw met veel inlevingsvermogen en een fijne energie. Ik ben Esther super dankbaar voor alle tijd en energie die ze aan mij heeft besteed.

Ilke
Coachingstrajecten op maat

Het traject is werkelijk voorbij gevlogen! En wat is er veel veranderd. Zo waardevol! In alle opzichten was het een hele fijne ervaring. Wat ik met name merk is dat ik veel bewuster ben geworden van mezelf en de omgeving. Hierdoor sta ik een stuk krachtiger in mijn schoenen. Ik worstelde echt met de vraagstukken wie ben ik en wat wil ik nou? Waar gaat mijn hart sneller van kloppen en wat kan ik? En überhaupt; hoe kom ik daar? Welke stappen moet ik zetten? De afgelopen maanden werd mijn pad steeds duidelijker en vond ik ook mijn antwoorden. Ik weet nu zo goed wat ik wil en kijk daardoor weer positief naar de toekomst. Mijn denken is veel positiever en daardoor zie ik meer mogelijkheden (i.p.v. die beren op de weg). Ik spreek me meer uit en geeft mijn grenzen beter aan. Ik zie Esther als een authentiek persoon & coach, what you see is what you get. Esther is zo heerlijk vrolijk, ziet in alles mogelijkheden of een positieve kant, niets is te gek en nam mij daarin helemaal mee!

Anoniem
Coachingstrajecten op maat

Het traject heb ik als heel prettig ervaren! Het heeft me zoveel gebracht, meer dan ik ooit verwacht. In heb zeker weerstand gevoeld, maar op alle fronten is er zoveel veranderd! Mijn grootste verandering die ik heb doorgemaakt is dat ik positiever in het leven sta en ik dingen anders bekijk. Ik voel me vrijer en bevrijd uit die neerwaartste spiraal waar ik in zat.

Voorheen voelde ik me vaak slachtoffer. Mijn eigen ongenoegen projecteerde ik op de buitenwereld. Ik wilde wel, maar het lukte niet en ik ging alles in de buitenwereld vergelijken. Zo van ‘Ik ben niet actief, zij wel. Zij kunnen alles, ik niet’. Zo frusterend! Ik kijk nu meer naar de mogelijkheden, hoe wel i.p.v. focussen op wat niet klopt of lukt.

Vaak voelde ik me alleen en eenzaam, nu voel ik me weer van de wereld en ben vrijwel niet meer binnen 4 muren te vinden!

Ook thuis is er behoorlijk wat veranderd. Ik spreek mijn (lichamelijke) pijnen uit. Dat lachte ik vaak weg, slikte een extra pijnstiller en hield me sterk voor de buitenwereld. Het is nu meer ‘what you see, is what you get’. Ik voel mijn grenzen en blijf trouw aan mezelf. Ja, ik heb ook mensen laten gaan en dat voelt goed. Mijn relatie is ook (terug) getransformeerd naar een gelijkwaardige relatie. Ik ervaar nu meer ruimte om er ook voor mijn partner te kunnen zijn. Als het even niet lekker gaat, kan ik nu ook het luisterend oor en de veilige haven zijn.

De samenwerking met Esther was super en is lastig om in woorden uit te drukken. Elke keer keek ik uit naar de afspraken! Esther heeft een hoge vibe en trok mij er soms écht doorheen. Ik sta weer met beide benen op de grond! Esther heeft mij leren plannen, stap voor stap en niet alles in één keer zodat ik mijn energie beter kan doseren. Ik ben heel dankbaar voor de fijne ondersteuning en vind het stiekem zo jammer dat het afgelopen is! 🙏

Sem
Coachingstrajecten op maat

Human Design heeft er onder andere voor gezorgd dat ik nu een hele gave nieuwe baan heb! Het heeft me doen laten inzien wie ik in essentie ben, wat er bij mij past en gaf mij vooral richting. Het was precies dat duwtje in mijn rug die ik op dat moment nodig had. Het geeft mij veel innerlijke rust en daardoor is er een veel positievere flow ontstaan in mijn leven. Het prachtige boekwerk pak ik er (nog steeds) regelmatig bij. Elke keer lees ik weer nieuwe dingen en geven mij nieuwe inzichten. De sessie die Esther erbij geeft heeft een absolute meerwaarde zodat je de uitleg hebt, de info beter kan vertalen naar de praktijk en daardoor ook meer de verdieping in gaat. Aanrader!

Sandra
Human Design

Toen ik mijn Human Design boekwerk thuis gestuurd kreeg, was alleen het uitpakken al een feestje! Er zat een extra kadootje erbij ingepakt. En dan je Human Design boek in handen.. Wauw, wat een plaatje! Alles wordt stap voor stap goed uitgelegd. Een week later hadden we onze coachingsessie ingepland staan. Zoooo.. ik wist niet dat je nog zoveel meer uit je Human Design chart kon halen! Esther loodst je er doorheen met heerlijke down to earth uitleg, gelukkig houdt ze net als ik van eenvoud. Onze klik komt vast omdat Esther een projector is en ik een Generator 😉 We hebben echt veel uit verdiept qua lagen die onder het zichtbare in de chart uitgelegd waren. Esther stelt handige vragen waardoor je je snel van een diepere laag bewust word. Het heeft me meer gebracht dan dat ik verwacht had. Een stuk verdieping op wie ik ben en waarom ik de dingen doe die ik doe. En deze nu beter te herkennen en ook vóór mij te laten werken i.p.v. tegen mij. Ook wat ik kom brengen op de wereld als persoon werd extra bevestigd! Bedankt lieve Esther ♡ Liefs Wendy

Wendy
Human Design

Na de IEMT sessie met Esther voelde het alsof ik een last kwijt was geraakt die niet van mij was, maar onbewust wel heel zwaar was. Ik was verbaasd van wat er tijdens de sessie allemaal uitkwam en wat het met me deed. In de tijd erna ben ik me vrijer en zekerder van mijzelf gaan voelen. Het is alsof de barrière die er zat weg is, waardoor ik mijzelf weer kan zien en weer innerlijke vrijheid ervaar! Dat had ik zonder sessie niet bereikt met alle therapieën die ik reeds ken en ben ondergaan.

Margot
IEMT

De afgelopen maanden had ik last van vreselijke hoofdpijn. Ik dacht dat het ‘hoorde’ bij de overgang en dat het iets chronisch was, wat ik maar moest gaan leren accepteren.. Iets in mij wilde het toch nog niet accepteren en ging opzoek naar alternatieven toen ik bij Esther van Praktijk Magistraal uitkwam. Ik heb een hele fijn IEMT sessie gehad. Tijdens de sessie kwam ik uit bij iets wat ik heb meegemaakt toen ik 5 jaar oud was en dat mocht ik doorleven. Ik ben sindsdien dus klachtenvrij! Ja, ECHT! Wat een magie en bevrijding is dat zeg!

Ellen
IEMT

Ik volgde Esther al een tijdje op Instagram en voelde me elke keer nieuwsgierig worden. Ruim 2,5 jaar geleden ben ik heel hard van mijn paard gevallen waar ik een hernia aan over heb gehouden. De afgelopen tijd heb ik gewerkt aan lichamelijk herstel, maar mijn angst bleef. Elke keer voelde ik spanning en vooral angst dat mijn paard dit ook zou voelen. En dat gebeurde natuurlijk, waardoor ik het steeds spannender vond! De IEMT sessie was heel prettig en kwam op heel veel andere thema’s en lagen uit. Dat had ik vantevoren niet kunnen bedenken. Ik heb maar 1 sessie gehad en ervaar nu al minder spanning met mijn paard. In het zadel nog wel, maar ook dat begint minder te worden. Deze week heb ik bijvoorbeeld op twee vreemde paarden gereden en toen ervaarde ik zelfs weinig tot geen spanning! Vanuit daar ben ik weer op mijn eigen paard gestapt, terwijl die op dat moment gedrag vertoonde waar ik normaal gesproken nooit op zou klimmen. Na een maand reed ik alweer in de buitenbak en inmiddels kan ik weer genieten van de ritjes!

Quinty
IEMT

De IEMT sessie was een fijne ervaring. Tijdens de sessie kwamen er zoveel herinneringen boven, dat zat dus allemaal opgeslagen in mij.. heel bijzonder! Na de sessie voelde ik mij ‘verward’ in de positieve zin van het woord. Alsof ik door elkaar geschud was en mijn hoofd een reset kreeg. Daarna was ik wat emotioneel omdat ik dingen losliet en ik heb veel nagedacht en verwerkt. Én daarna had ik ineens nieuwe energie en moed om actie te ondernemen (so I did)!

Noortje
IEMT

In het begin was ik wat sceptisch over IEMT, maar ik vertrouwde op Esther. Ik heb het als een hele prettige methode ervaren. Na de IEMT sessie was ik wat moe en ik kreeg er wat hoofdpijn van. Dat gaf wel aan dat er iets bij mij gebeurd was! Hetgeen waar ik mij altijd zo druk om maakte was ineens meer op de achtergrond verdwenen. Ik kwam hier pas achter toen ik dit met Esther besprak, ik was het bijna vergeten! Dat was een gekke bewustwording! Het had dus geholpen. Een bijzondere ervaring en een aanrader.

Ilke
IEMT