“Consciousness is not in the body; the body is in consciousness. And you are that consciousness” – Dan Millman

Traumaverwerking | NEI

Soms weten en voelen we dat iets ons dwars zit. Vaak weten we dan ook nog wat ‘het’ is en desondanks kunnen we er niet om heen en krijgen we het niet weg. We blijven steeds reageren op dezelfde manier waarvan we weten dat het niet de juiste is en lijkt het alsof we er niets aan kunnen doen. Herkenbaar voor je?

Wat is Neuro Emotionele Integratie

Ons lichaam bestaat uit cellen. En iedere cel heeft een eigen celgeheugen waar alle gebeurtenissen, gedachten en gevoelens worden geregistreerd en worden vastgelegd. Als er ooit in het verleden een traumatische gebeurtenis is voorgevallen waarbij onverwerkte emoties een rol spelen, dan zal dit trauma zich hebben opgeslagen in het celgeheugen. Vanuit dit geheugen leven en reageren we op het dagelijks leven. Dus wanneer je je geraakt of getriggerd voelt, dan is de kans groot dat hier iets heel anders aan ten grondslag ligt!

Tijd heelt niet alle wonden. Het trauma heeft nou eenmaal plaatsgevonden, dat is onveranderbaar. Maar we kunnen wel aan de slag met de onverwerkte emoties zodat het kan transformeren en jij lichter door het leven kan!

Wat is NEI?

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie. Het betekent dat het denken, dus het begrijpen (neuro) en het voelen (emotie) weer in balans komen. Het is een combinatie van toegepaste psychologie met diverse methodes en geneeswijzen, zoals kinesiologie, NLP, EFT en acupressuur. Zowel lichamelijke als geestelijke klachten zijn te behandelen met NEI-therapie.

Hoe werkt NEI?

Onbewuste en onverwerkte emoties zijn vaak de oorzaak van onze lichamelijk klachten. Vaak begrijpen we zelf niet eens hoe het komt dat we stress ervaren, of onszelf moe, gefrustreerd, boos of angstig voelen.

NEI richt zich op het achterhalen van de emotionele oorzaak van jouw lichamelijke klachten en kijkt dus naar de oorzaak in plaats van het symptoom. Pas wanneer je de kern van een probleem aanpakt, kan er ook daadwerkelijk iets structureel veranderen en transformeren! Free yourself!

Hoe ziet een NEI-sessie eruit?

NEI is een therapie waarbij we contact maken met het lichaamsbewustzijn (het onderbewuste) en de daarin opgeslagen emotie(s) en herinneringen. Dit doen we met behulp van een biotensor*. Een biotensor in een erkend diagnostisch instrument in de natuurgeneeskunde om het bio-energetische veld van ons lichaam te testen.

Op deze manier gaan we de relatie tussen gevoel en gedrag opsporen, zodat blokkades en belemmerende overtuigingen kunnen worden losgelaten.

* Meer informatie over de biotensor kun je lezen op de pagina blogs. Klik hier voor het artikel.

Wanneer is een NEI-sessie iets voor je?

NEI kan worden ingezet voor zowel lichamelijke als emotionele klachten en werkt op de mentale, fysieke, emotionele en spirituele lagen in alle vormen van tijd (huidig leven, familielijnen en reïncarnatie). Dit kunnen heel uiteenlopende dingen zijn zoals:

Lichamelijke klachten zoals: chronische vermoeidheid, hoofdpijn, chronische pijnklachten, auto-immuunziektes, huidproblemen (zoals eczeem), rug- en schouderklachten, pijn in de benen, Carpale-tunnelsyndroom, RSI, allergieën, voedselintoleranties, reuma, artrose/artritis, darmklachten, maagklachten.

Of denk aan emotionele klachten zoals: (faal)angst, verdriet, boosheid, woede uitbarstingen, somberheid, neerslachtigheid, spanning, stress, burn-out, laag zelfvertrouwen, laag zelfbeeld, opgestapelde emoties, negatieve patronen, verslavingen etc.

NEI is geschikt voor volwassenen, jongeren en kinderen. Daarnaast is NEI uitstekend te combineren met behandelingen van reguliere artsen en hulpverleners.

Neuro Emotionele Integratie Therapie biotensor

Wat merk je na de sessie?

NEI is een simpele, snelle én effectieve methode, waar geen lange praatsessies voor nodig zijn. Vaak wordt er na één sessie al duidelijk welke emoties of patronen de oorzaak zijn van de klachten. En wanneer het inzicht er is, dan kun je er zelf ook iets aan veranderen! Een fantastische methode om (hardnekkige) klachten en patronen aan te gaan.

Praktisch

De eerste NEI-sessie duurt 1,5 uur, daarna duurt een NEI-sessie ongeveer 1 uur. Dit is inclusief voor- en na bespreking. Voorafgaand aan de sessie ontvang je een korte medische vragenlijst. Een sessie vindt plaats in de praktijk, maar kan ook op afstand (online of telefonisch) plaatsvinden.

Het proces wordt aangezet tijdens een sessie en werkt nog door. Elk mens is en werkt anders. Wees daarom altijd mild voor jezelf, luister naar je lichaam en neem rust. Drink daarnaast voldoende (of extra) water, zodat vrijgekomen afvalstoffen jouw lichaam kunnen verlaten.

* Praktijk Magistraal is aangesloten bij de Vereniging van NEI therapeuten (VVNT).

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?