“Breath is the bridge which connects life to consciousness, which unites your body to your thoughts”Thich Nhat Hanh

Traumaverwerking | Emotional Trauma Release & Breathwork (TRB®)

Terug naar jouw oorsprong en bevalling

Wij vergeten gebeurtenissen, maar ons lichaam niet. Het hoofd vergeet, het lichaam wéét.

Trauma zit diep opgeslagen in ons onderbewustzijn, waardoor die nog steeds een zeer grote invloed kan hebben op ons dagelijks functioneren. Op hoe wij ons voelen, onze gedachten, patronen, gedragingen, ons energieniveau, in persoonlijke ontwikkeling, de stappen die we willen maken, in het aangaan of hebben van relaties, op het werk, lichamelijke klachten. Name it..

Vaak hebben we zelf geen idee meer waar de spanning vandaan komt en zijn we verleerd om überhaupt te voelen. Ons lichaam wacht net zo lang op heling tot jij je hieraan overgeeft. Dit kan alleen als we bereid zijn om onze emoties onder ogen te zien en hier expressie aan te geven. Waar wacht je nog op?

Emotional trauma Release & Breathwork (TRB®) is een krachtige en effectieve manier om op een dieper level bewust te worden van dat wat er nog opgeruimd en losgelaten mag worden. Een helende lichaamsgerichte therapie waarbij trauma release en ademwerk worden samengevoegd en die is ontworpen om door die dikke opgebouwde lagen heen te breken.

Wat is Emotional Trauma Release & Breathwork (TRB®)?

TRB® is een combinatie van BRTT® en ademwerk, waarin met name de ademhaling centraal staat. Je adem is letterlijk je levensenergie. Het verbindt hoofd en lichaam, waarbij je dieper in je lichaam zakt en in contact komt met jouw gevoel en emoties.

Door middel van de ademhaling speuren we op onbewust niveau vastzittende emoties, spanningen, blokkades, conditioneringen en trauma’s op. De sessie is gericht op ontlading, waarbij je (weer) mag vertrouwen op het zelfherstellende vermogen van jouw lichaam.

Wanneer is TRB® wat voor je?

TRB®-sessies zijn voor iedereen geschikt, met name als je op dagelijks niveau veel triggers en emotionele reacties ervaart. Daarnaast is deze sessie bijzonder helend wanneer je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt of als er sprake is van onverklaarbare lichamelijke klachten, zoals chronische vermoeidheid, stress, PTSS, angst, fobieën, burn-out, bore-out, (over)prikkelbaarheid, etc.

Body Remember Trauma Therapy traumaverwerking

Wat merk je na de sessie?

Er kan van alles loskomen en energetisch gezien verricht je veel werk tijdens een sessie. Na de sessie kun je je moe voelen, verdrietig, een beetje ‘down’ maar tegelijkertijd ook licht, energiek, opgelucht. De dagen daarna neemt dit licht vaak toe en voel je je meer ontspannen en krachtiger in jezelf. Het proces wordt aangezet tijdens een sessie en werkt nog door. Wees daarom altijd mild voor jezelf, luister naar je lichaam en neem rust wanneer nodig. Drink daarnaast voldoende (of extra) water, zodat vrijgekomen afvalstoffen jouw systeem kunnen verlaten.

Praktisch

Een TRB®-sessie is 1:1 en duurt ongeveer 3 uur. Dit is inclusief voor- en na bespreking. Voorafgaand aan de sessie ontvang je een medische vragenlijst + intakeformulier. Trek voor de sessie comfortabele kleding aan, waarin jij je prettig voelt en je vrij kan bewegen.

* Wil je een duo- of groepssessie? Informeer gerust naar de mogelijkheden.
** Wil je een sessie op een andere locatie? Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Praktijk Magistraal is aangesloten bij de The Breathwork Movement.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?