“Birth is violent and out of that violence is our only change of rebirth.”
Nick Nolte

Traumaverwerking | Rebirthing

Rebirthing bij trauma

Vrijwel iedereen heeft in meer of mindere mate een trauma opgelopen bij de geboorte. Het is slechts een kwestie van gradatie.

Rebirthing is een krachtige manier om diepgewortelde overtuigingen en stukken terug te halen, te doorvoelen, inzicht te krijgen en te helen. Rebirthing gaat over het afmaken en afsluiten van je opgelopen geboortetrauma.

Een Rebirth-sessie is een essentiële ervaring om terug te gaan naar je oorsprong. Het brengt je terug naar de essentie van jouw bestaansrecht, zodat jouw eigen levensenergie weer kan stromen.

Het geeft je inzicht in je oorsprong, je ontstaan, je zijn. En niet alleen dat van jou, maar ook van je ouders, grootouders en alle generaties daarvoor. Het is tevens een spiritueel zuiveringsproces voor de gehele familielijn.

Wat is rebirthing?

Bij Rebirthing gaan we terug naar jouw oorsprong en bevalling. Het is een ervaring waarbij je teruggaat naar het moment van jouw ontstaan. Van de conceptie, de zwangerschapsperiode, tot aan de bevalling. Deze elementen bepalen grotendeels hoe je naar de wereld kijkt, drukken hun stempel op je emotionele en mentale staat van zijn en er komen gedachtepatronen uit voort.

Rebirthing is een complete techniek die mentaal, fysiek, emotioneel, spiritueel en psychologisch werkt. Het werkt op cellulair niveau om te ontdekken hoe, waarom en wanneer gevoelens uit het verleden zijn opgeslagen en het heden nog beïnvloeden en jou belemmeren in groei.

Situaties en gebeurtenissen in het dagelijks leven kunnen bewuste of onbewuste herinneringen oproepen uit het verleden vanuit dat geboortetrauma en in het huidige moment nog fysieke, emotionele of mentale pijn veroorzaken. Rebirthing gaat over het afmaken en verwerken van je opgelopen geboortetrauma.

Hoe ziet een sessie rebirthing eruit?

Tijdens een Rebirth-sessie starten we met een aantal lichaamsgerichte oefeningen en een meditatie om op een dieper niveau contact te maken met jouw lichaam en onderbewuste. Wanneer je gesetteld bent op je matje, starten we de Rebirth-sessie.

De sessie is een geleide reis, waarin ik je meeneem terug naar de conceptie (jouw ontstaan), de periode van zwangerschap tot aan de bevalling. Op deze manier maak je contact met al die opgeslagen herinneringen gekoppeld aan die specifieke periode, aan de gevoelens die je hebt ervaren, trauma’s die jouw ouders bij zich droegen en zelf opgelopen trauma’s.

Het is een heel natuurlijk en veilig proces, waarbij je stapje voor stapje zelf jouw blokkades en trauma’s kunt verwerken. De ervaringen tijdens een sessie zijn uiteenlopend.

Vaak komt er van alles los, zoals visuele ervaringen, intense emotionele gevoelens, emoties als woede, verlatenheid, eenzaamheid, hulpeloosheid, verraad, machteloosheid, verdriet, maar ook geluk, kalmte, vrede, acceptatie en liefde.

Wat is een rebirth sessie

Wat brengt het je?

Inzicht, acceptatie, heling, innerlijke rust en kalmte, opluchting. Het kan voelen als een wedergeboorte, als iets ouds loslaten waar iets nieuws voor in de plaats mag komen.

Praktisch

Een Rebirth-sessie is 1:1 en duurt ongeveer 2,5 uur. Dit is inclusief voor- en na bespreking. Voorafgaand aan de sessie ontvang je een medische vragenlijst + intakeformulier. Trek voor de sessie comfortabele kleding aan, waarin jij je prettig voelt en je vrij kan bewegen.

* Een Rebirth-sessie maakt onderdeel uit van een traject. Er bestaat geen ‘quick fix’ in mijn ogen, want voor alles bestaat een eigen tijd en tempo. Het is reizen van laag naar laag, telkens op een ander level. Vanuit deze filosofie behoort een Rebirth-sessie tot een totaalpakket!

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden?