“Creating change in the blink of the eye”Andrew T. Austin

Traumaverwerking | IEMT

IEMT voor traumaverwerking

IEMT heeft écht mijn hart veroverd omdat het zo ontzettend effectief en helend is! In korte tijd kan er veel getransformeerd worden, zonder te praten. Pure magie (en zéér laagdrempelig)!

Wat is IEMT?

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy. Een krachtige en helende interventie, waarbij oogbewegingen helpen bij transformatie. IEMT is heel geschikt om vervelende ervaringen of trauma’s los te laten en te verwerken, maar ook om positieve inzichten te integreren! IEMT is gericht op het verminderen of wegnemen van de emotionele lading van ervaringen. Noem het ook wel ‘het wonder van een zichzelf genezend brein’.

Hoe werkt IEMT?

Het lijkt op EMDR, maar is toch anders. Wie EMDR kent, zal al een beetje bekend zijn met het principe; verwerken door middel van oogbewegingen. IEMT is net even anders en is breder toepasbaar. Anders dan bij EMDR wordt er tijdens een IEMT-sessie niet of nauwelijks gepraat. Het vertellen van jouw verhaal, of zelfs het benoemen van het gevoel, is onnodig om de oorzaak te kunnen oplossen. Je hoeft dus niet terug te gaan naar het herbeleven van een situatie; je richt je op je gevoel. Het is daarmee het ‘zachtere’ variant op EMDR en tijdens één sessie kunnen meerdere thema’s behandeld worden.

Hoe ziet een IEMT-sessie eruit?

Samen speuren we jouw systeem af naar opgeslagen herinneringen. Naar die eerste keer dat je dat rotgevoel ervaarde dat nu aandacht van je vraagt. Vanuit de gevoelsbeleving ga je met behulp van een aantal vragen terug naar de eerste herinneringen van dit specifieke gevoel. Jij focust je op de herinneringen terwijl je ondertussen de oogbewegingen volgt. De negatieve lading neemt af en jouw systeem komt tot rust. Daarna breng ik je weer terug in het heden, zonder de oude triggers en reacties. Op deze manier worden oude programma’s, patronen en gevoelens getransformeerd naar een vrijer en lichter leven. Een andere manier van ZIJN.

Wanneer is een IEMT-sessie iets voor je?

IEMT kan worden ingezet bij kleine en grote trauma’s. Waarvoor precies hangt af van wat bij jou nu aandacht vraagt en wat jouw dagelijks functioneren beïnvloedt. Denk aan fysieke, emotionele of mentale klachten zoals: angst, paniekaanvallen, onverklaarbare lichamelijke pijntjes, vermoeidheid, burn-out, bore-out, hoofdpijn, migraine, fobieën, spanningen, stress, piekeren, opgestapelde emoties, woede-uitbarstingen, chronische pijn of langdurige stress zoals PTSS. IEMT zet ik tevens in voor het opschonen van voorouderlijke lijnen, dus als onderdeel van regressie- en reïncarnatie therapie.

IEMT therapie bij trauma

Wat merk je na de sessie?

IEMT is zo effectief! Het resultaat is dan ook vaak een gevoel van opluchting, bevrijding en verlichting. Elk mens is uniek en heeft een eigen systeem, maar vaak zijn 1 of 2 sessies al voldoende om meer ontspanning te ervaren. Energetisch gezien verricht je veel werk tijdens een sessie. Tijdens en na de sessie kan er van alles loskomen. Hierdoor kun je je moe, een beetje ‘down’ of verdrietig voelen of juist ook heel opgelucht, licht en energiek. Elk mens is anders. De dagen daarna neemt dit licht vaak toe en voel je je meer ontspannen en krachtiger in jezelf. Het proces wordt aangezet tijdens een sessie en werkt nog door. Wees daarom altijd mild voor jezelf, luister naar je lichaam en neem rust wanneer nodig. Drink daarnaast voldoende (of extra) water, zodat vrijgekomen afvalstoffen jouw systeem kunnen verlaten.

Praktisch

De eerste IEMT-sessie duurt 1,5 uur, daarna duurt een IEMT-sessie ongeveer 1 uur. Dit is inclusief voor- en na bespreking. Voorafgaand aan de sessie ontvang je een korte medische vragenlijst. Een sessie vindt altijd plaats in de praktijk.

* Praktijk Magistraal is aangesloten bij de vereniging The Association for IEMT Practitioners.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou?