Huisbezoek en op locatie

Naast mijn fysieke praktijk in Tilburg werk ik ook – bij hoge uitzondering – op huisbezoek en bij zakelijke trajecten vaak op locatie.
Dat is iets wat velen niet weten, omdat ik daar nooit over post of spreek.

Afgelopen week kreeg ik de vraag waarom ik mijn auto niet beletterd heb. Precies hierom! Om jouw privacy te waarborgen en de gevoeligheid die huisbezoeken met zich meebrengen. Soms vragen bepaalde omstandigheden om een ambulante aanpak, vandaar dat ik in elk geval 1 dag per maand reserveer voor ‘speciale verzoeken’.

𝕍𝕠𝕠𝕣𝕓𝕖𝕖𝕝𝕕 1) Wanneer iemand door omstandigheden het huis niet meer uit kan of durft. Bijvoorbeeld door paniek- en/of angstaanvallen. In veel situaties bepaald dit dusdanig jouw leven. Je wilt er wel iets aan doen, maar de stap om ook écht naar buiten te gaan, is te groot. Dit is een héél proces, dat stapje voor stapje tijdens een traject wordt opgebouwd. Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat iemand na een aantal sessies weer zelfstandig naar buiten durft en weer (zelf)vertrouwen opbouwt.

𝕍𝕠𝕠𝕣𝕓𝕖𝕖𝕝𝕕 2) Afgelopen week ontving ik een prachtig verzoek van iemand die terminaal is. In de laatste levensfase kunnen er een hoop gevoelens, emoties en herinneringen opkomen. We kunnen de uitkomst helaas niet veranderen, wel het gevoel waarmee iemand afscheid neemt van het Aardse bestaan. Wanneer je nog met onverwerkte zaken zit, dan kan het juist heel waardevol zijn om hier nog iets mee te doen. Het boetekleed van spijt, schaamte, schuld en gevoelens van wroeging wegen zwaar. Een zware belasting waarbij ik – vanuit persoonlijke visie & ervaring – weet dat onafgewerkt trauma wordt meegenomen. Door hiermee aan de slag te gaan kan client alsnog opluchting en verlichting ervaren. Iets is nooit te laat, nooit.

Vandaag bel ik aan in Vlijmen, waar ik onderdeel mag uitmaken van een prachtig proces. Misschien gaan we vandaag wel samen een ijsje halen in de zon.. wie zal het zeggen?

Laten we niet vergeten wat er soms schuil gaat achter gesloten deuren. Niemand verdient het om alleen of eenzaam te zijn! Steek je hand uit want in the end.. we walk each other home!

Maak er een mooie dag van! 💫

Vorig bericht
Het is een feit!
Volgend bericht
Imploderen vs. exploderen

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan