BRTT® bij chronische stress en trauma

BRTT® is een afkorting die staat voor “Body Remembers Trauma Therapie”. BRTT® is een methode die het lichaam helpt patronen van diepliggende (chronische) spierspanning, veroorzaakt door stress en trauma, uit het lichaam te ontladen.

Wat is chronische stress?

Veel mensen hebben last van chronische stress. Er is sprake van chronische stress wanneer er voor langere tijd een hoog niveau aan stresshormonen (cortisol, adrenaline en noradrenaline) wordt aangemaakt en verblijft in ons lichaam. Dit geeft ons een staat van Fight – Freeze – Flight, afkomstig uit het reptielenbrein en betreft een overlevingsmechanisme.
Als opgeslagen fysieke spanning geen uitweg vind – door bijvoorbeeld beweging – dan slaan we stress op in onze spieren en ons bindweefsel (fascia).

Welke klachten ervaar je bij trauma?

Op deze manier ontstaat er trauma. Veel voorkomende klachten van trauma’s zijn o.a. angst, paniek, hartkloppingen, slapeloosheid, depressie, PTSS, uitputting, gevoel van hulpeloosheid of onmacht, burn-out, oppervlakkig ademen, overmatige alertheid of prikkelbaarheid, onrust, slappe armen…

Wat gebeurt er bij BRTT®?

BRTT® is een hele krachtige lichaamsgerichte therapie waarbij ademwerk en Trauma Release worden samengevoegd. Het is ontworpen om door de dikke lagen van je lichaamspantsering heen te breken en zo mentale, fysiologische en emotionele spanning los te laten uit je lichaam, geest en zenuwstelsel.

Wil je graag opgeslagen trauma’s op een veilige en professionele manier ontladen? Wil je zien wat ademwerk voor jou kan betekenen? Graag help ik je om tot die diepere lagen door te dringen in een veilige setting, waar aandacht is voor jouw proces. Stuur gerust een berichtje en ik vertel je er graag meer over!

Vorig bericht
Wat is Body Remembers Trauma Therapie (BRTT)?
Volgend bericht
Wat is schaduwwerk? En hoe pas je het toe?

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan