Het meetbare effect van een IEMT sessie in beeld

Anne ten Brinke en Vera van der Laan- hebben bij de Breinkliniek in Wamel een aantal IEMT sessies gegeven, waarbij het brein voor en na een IEMT sessie doorgemeten werd met een QEEG scanner. Luuk van Leur, directeur van de Breinkliniek (Centrum voor Neurofeedback), was zo enthousiast over de opvallende resultaten van IEMT, dat hij graag wil mee werken aan ons wetenschappelijk onderzoek. Hij vertelde dat hij zo’n geweldige verandering in één sessie nog niet eerder gezien had.

Hieronder zie je geanonimiseerde beelden van de QEEG breinscans voor en na een IEMT sessie.

 

Wat zie je op deze beelden?

De bovenste twee rijen geven een algemene indruk over de gezondheid van het brein in de diverse gebieden. Een toelichting op de afbeeldingen:

  • Voor de eerste twee regels geldt: Hoe witter hoe gezonder.
  • Op de eerste regel in het allereerste plaatje zie je ‘hotspots’ bij de oren voor aanvang van de sessie. Deze plekken resoneren met de activiteit van de amygdala. Het allereerste plaatje laat zien dat er veel emotionele onrust is. Op de afbeelding van na de sessie zie je op dezelfde plek veel minder activiteit.
  • Op de eerste regel zie je bij high bèta een cirkel in het midden die correspondeert met het controlecentrum van het brein. Hier gaat veel energie naar toe. Op de afbeelding van na de sessie, zie je dat deze plek bijna helemaal is verdwenen.
  • Op zowel de eerste als tweede regel zie je na de sessie over de hele linie een veel rustiger en gezonder breinbeeld.
  • Op de onderste drie regels zie je roze als standaard gezonde kleur. Lijnen in deze plaatjes geven de verbindingen tussen breingebieden aan waar te veel of te weinig energie is.
  • Waar de balans en verbindingen goed zijn in het brein zie je geen lijnen. De lijnen zijn blauw bij te weinig verbinding tussen de hersengebieden en rood voor te veel activiteit in de verbinding. Het plaatje na bij high bèta met de vele lijnen laat volgens de directeur van de Breinkliniek zien dat het brein nog heel erg actief is met verwerken. Dit is een gevolg van het onmiddellijk meten na de sessie. Bij de neurofeedback wordt op basis van deze gegevens ingeregeld welke verbindingen getraind moeten worden en welke verbindingen moeten worden afgeleerd.

Je kunt mooi een algemeen beeld opmaken uit de plaatjes: IEMT zorgt naast vermindering van emotionele onrust ook voor herstel van verbindingen en balans in het brein.

Vorig bericht
IEMT is effectief bij Trauma in Tijdschrift Medisch Dossier
Volgend bericht
Start pre-ordering kaartendeck Licht & Donker | Dreams come true!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan