Integral Eye Movement Therapy: effectief bij trauma

Of ik dé magic stick heb? De oplossing voor al je problemen? Helaas. Dat zou ook niet eerlijk zijn, want jij mag het helemaal zelf doen, ervaren, voelen & ervan leren. Dat is de enige manier om eigenaarschap te ervaren! Van binnen, naar buiten.

Wat is werken op celgeheugen?

Werken op celgeheugen houdt in dat we aan de slag gaan met jouw lichaamsbewustzijn, daar waar alle herinneringen opgeslagen liggen en het hoofd/de mind niet bij kan. We maken het onbewuste, bewust. Op deze manier kan jij negatieve emoties, gevoelens en verbindingen verwerken en loskoppelen, om vervolgens zelf (of met ondersteuning) aan de slag te gaan met de verworven inzichten.

Een tool die ik daarvoor gebruik is IEMT. Het is nog niet zo bekend, maar zéér effectief! De transformaties & reacties zijn prachtig om te zien in de praktijk en vaak zijn één of twee sessies al genoeg om te kunnen spreken van een subtiele én structurele verandering!

Wat is IEMT?

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy. Een korte, efficiënte & krachtige methode om binnen korte tijd de emotionele lading op een trauma, angst of fobie te verminderen (of weg te nemen). Het geeft inzicht in hoe je geleerd hebt om je op een bepaalde manier te voelen over een gebeurtenis in het verleden en pakt direct het ‘probleem’ aan.

Hoe werkt IEMT?

Door middel van oogbewegingen en het toepassen van een patroon, leert het brein om breder te kijken en de herinnering te laten vervagen en te ontdoen van de negatieve- en emotionele lading. Na een IEMT-sessie zal je bij het denken aan deze herinnering(en) veel minder of zelfs geen vervelende emoties of gevoelens meer ervaren. Jouw hersenen leggen dan nieuwe verbindingen.

IEMT is effectief bij o.a. trauma

In maart 2023 werd een prachtig artikel over IEMT gepubliceerd in Medisch Dossier “Integral Eye Movement Therapy: effectief bij Trauma”. Medisch Dossier is een kennisplatform over gezondheid. Op hun website en in 9 magazines per jaar bieden ze onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie over ziekten en behandelingen vanuit reguliere en complementaire zorg.

In het artikel gaat Meis Thewissen in gesprek met Anne ten Brinke. Samen gaan ze in op de ontwikkeling van IEMT door Andrew T. Austin, de werking van geheugen en herinnering en de effectiviteit van IEMT. Het is een verdiepend en rijk artikel geworden met ruimte en aandacht voor uitleg over waarom we werken met de imprint, de neuroplasiticiteit van het brein en de vier soorten geheugen. Daarnaast is er aandacht voor de ervaring van cliënten.

Heal yourself! Free Yourself!

Wil je weten wat IEMT voor jou kan betekenen? Stuur gerust een bericht met jouw vraag en ik kom er bij je op terug. Meer informatie vindt je op www.praktijkmagistraal.nl.

Vorig bericht
Imploderen vs. exploderen
Volgend bericht
IEMT is effectief bij Trauma in Tijdschrift Medisch Dossier

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan