“The essence of trauma is a disconnect from the Self. Therefore the essence of trauma healing is not just uncovering one’s past, but reconnecting with oneself in the present”Gabor Maté

Traumaverwerking | Soul Retrieval

Hulp na trauma

Gedurende je leven verlies je delen van je ziel en van jezelf, waardoor je niet ten volle kan leven. Soul Retrieval is één van de mooiste, meest leerzame en belangrijkste processen om je ziel op een hoger niveau te brengen door verloren of afgesplitste zielsdelen terug te halen.

Als mens kunnen we verschillende soorten trauma’s meemaken op zowel emotioneel, geestelijk, lichamelijk als spiritueel niveau die een (diepe) wond achterlaten.

Tijdens Soul Retrieval nodigen we het zielsdeel dat is afgesplitst tijdens zo’n heftige gebeurtenis uit om terug te keren.

Wat is Soul Retrieval?

Wat je vaak ziet is dat het lichaam zichzelf beschermt tegen het meemaken van een heftige gebeurtenis en letterlijk of figuurlijk “uitcheckt”. Dit noemen we ook wel disassociatie. Hierdoor voel je de volledige pijn niet op dat specifieke moment. Wat er dan feitelijk gebeurt is dat een zielsdeel zich terugtrekt, en wacht om teruggehaald te worden totdat het gevaar is geweken. Helaas weet het verloren zielsdeel vaak niet hoe en of het veilig is om ook daadwerkelijk terug te keren.

Tijd heelt niet alle wonden. Het lichaam slaat alles op en wacht op een teken om doorvoeld en verwerkt te kunnen worden. Er kan dus pas heling plaatsvinden wanneer zielsdelen weer mogen terugkeren en weer onderdeel mogen zijn van jou.

Hoe ziet een Soul Retrieval-sessie eruit?

Een Soul Retrieval is een diepgaande en helende ervaring, die verdergaat dan de aardse realiteit en contact maakt met andere dimensies en tijdlijnen.

Op deze manier haal je verloren zielsdelen terug en integreer je die in jouw huidige zijn en realiteit. De sessie bestaat uit een transcendente, begeleide reis waarin ik je volledig meeneem.

Wanneer is een Soul Retrieval iets voor je?

Er zijn verschillende soorten verloren zielsdelen (soul loss).

Denk hierbij aan niet volledig aanwezig kunnen zijn in dit leven, langdurig verdriet, apathisch zijn, chronische vermoeidheid, je ouder voelen dan je bent, depressieve gevoelens, PTSS, verslavingen, suïcidale neigingen etc.

Therapie bij traumaverwerking

Wat merk je na de sessie?

Er kan van alles loskomen en energetisch gezien verricht je veel werk tijdens een sessie. Na de sessie kun je je moe voelen, verdrietig, een beetje ‘down’ maar tegelijkertijd ook licht, energiek, opgelucht. De dagen daarna neemt dit licht vaak toe en voel je je meer ontspannen en krachtiger in jezelf. Het proces wordt aangezet tijdens een sessie en werkt nog door. Wees daarom altijd mild voor jezelf, luister naar je lichaam en neem rust wanneer nodig. Drink daarnaast voldoende (of extra) water, zodat vrijgekomen afvalstoffen jouw systeem kunnen verlaten.

Praktisch

Een Soul Retrieval sessie is 1:1 en duurt ongeveer 2,5 uur. Dit is inclusief voor- en na bespreking. Voorafgaand aan de sessie ontvang je een medische vragenlijst + intakeformulier. Trek voor de sessie comfortabele kleding aan, waarin jij je prettig voelt en je vrij kan bewegen.

* Een Soul Retrieval sessie maakt onderdeel uit van een traject. Er bestaat geen ‘quick fix’ in mijn ogen, want voor alles bestaat een eigen tijd en tempo. Het is reizen van laag naar laag, telkens op een ander level. Vanuit deze filosofie behoort een Soul Retrieval sessie tot een totaalpakket!

Interesse in een Soul Retrieval sessie?