“If you wish to understand
the Universe.. think of energy, frequency and vibration.”

Traumaverwerking |
Healing Kundalini Cupping Ceremony

Cupping behandelmethode trauma

Dit is de meest bijzondere, magische en helende ceremonie die ik momenteel aanbied en die ‘slechts’ twee keer per week geboekt kan worden. Tijdens de Healing Kundalini Cupping Ceremony staat met name het element vuur centraal. Alles heeft een good, een bad & een ugly en zo zul je ongetwijfeld verschillende associaties hebben met vuur. Vuur heeft een bedreigende, een vernietigende kracht, het kan verwoesten in rap tempo en tegelijkertijd biedt vuur ook warme, genegenheid, liefde en heling.

Laat je onderdompelen in een warm bad waarbij we gebruik maken van alle multidimensionale energie om te reinigen wat nodig is, te voelen wat aandacht vraagt en te helen wat gewond is geraakt in het verleden. De Healing Kundalini Cupping Ceremony is een rauwe behandeling waarbij we diepe trillingen en klanken vanuit diverse stromingen bij elkaar brengen. Onder andere geïnspireerd op het Keltische (heidense, Vikingen, Hekserij), het Sjamanisme en Oude Egyptische wijsheid. Het is een beleving, een ervaring en ik nodig je uit om je zintuigen open te stellen. Voel jij de magie ook al?

Wat is een Healing Kundalini Cupping Ceremony?

Heel simpel. We starten de sessie met een korte voorbespreking, het zetten van een intentie en het drinken van een heerlijke ceremoniële cacao (let op: hier gelden wel contra-indicaties voor). In een zee van vuur (in de vorm van kaarsen) mag je op de behandeltafel komen liggen. Tijdens de sessie passen we twee dingen toe, namelijk vuur-cupping en energiewerk (kundalini). Door de warmte van de vuur-cupping kom je dieper in ontspanning en breng ik je in trance, waarna we gaan reizen..

Energiewerk & Kundalini activatie

Tijdens de sessie treed ik op als ‘healer’. Dit betekent dat ik communiceer met ‘het veld’ en alles en iedereen die zich daarin bevindt. Als we het over ‘het veld’ hebben, bedoelen we daarmee de onzichtbare wereld waarin we leven. Dit is een gelaagd systeem in verschillende vormen in tijd en dimensies. Hierin gebeurt van alles, ook als je het niet tastbaar merkt.

In het veld zijn ook allerlei energieën of entiteiten aanwezig. Denk aan overledenen met een boodschap, delen van jeZelf, engelen, gidsen, spirits.. maar we hebben vaak óók te maken met ‘Black Magic’, dus energiekoorden, haakjes, onzuivere verbindingen en aanhechtingen, vloeken, overledenen met unfinished business, wezens met een lage frequentie, demonen enzovoort. Tijdens de sessie zijn we volledig aanwezig in het veld en gaan we hiermee aan de slag. Dat wat niet van jou is of tot jou behoort, ruimen we op zodat jouw energieveld wordt opgeschoond.

Levensenergie kan pas stromen als er geen blokkades meer aanwezig zijn. Blokkades kunnen veel redenen hebben en vaak ervaren we dit door ‘vage’ of onverklaarbare lichamelijke klachten, extreme vermoeidheid, somberheid of depressie of door stagnatie: er komt niets uit je handen, het gevoel dat je wel wilt maar niets lukt of je komt letterlijk niet vooruit. Oorzaken van blokkades ervaar je in het hier en nu, maar kunnen veel ouder zijn en soms al jaren of eeuwen meegedragen worden.

Denk bijvoorbeeld aan een voorouderlijn in je familiesysteem, onafgemaakte zaken of trauma uit vorige levens, nare gebeurtenissen in het hier en nu of entiteiten die niet het beste met je voor hebben of via jou verder proberen te leven (ze teren dan op jouw levensenergie en blokkeren jouw Kundalini energie).

Tijdens deze diepgaande Healing Kundalini Cupping Ceremonie ondersteunt vuur-cupping het energetische proces en draagt bij aan het vrijmaken en opruimen van alle vrijgekomen toxines.

Vuur Cupping

Cupping is een eeuwenoude behandelmethode die haar oorsprong vindt in de Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en richt zich op de behandeling van bindweefsel, met name op de fascia.

De cups worden op de huid geplaatst en door de warmte wordt de huid in de cup gezogen. Door het vacuüm effect komt de huid als het ware los waardoor gifstoffen, afvalstoffen, verklevingen en knopen naar de oppervlakte komen en opgeruimd kunnen worden. Op deze manier wordt jouw hele systeem in beweging gebracht en kunnen blokkades worden losgemaakt.

Wil je meer weten over cupping? Lees dan hier de blog met uitleg.

Voel je de magie en roeping?

Deze sessie is bijzonder krachtig en ook intens. Deze behandeling moet je bij het lezen direct aanspreken, voelen dat je dit wilt, nieuwsgierigheid wekken. Heb je dit niet? Dan is dit niet voor jou, in elk geval niet NU.

Voel jij – onverklaarbaar – dat je dit wilt of ervaar je fysieke, mentale, emotionele, spirituele of energetische klachten of blokkades?

Voorbeelden hiervan zijn: niet tastbare blokkades ervaren, niet kunnen loskomen van een persoon, veel dromen, lijntjes ervaren met een bepaald persoon of situatie, het ervaren van verloren zielsdelen, negatieve energie ervaren, verborgen leed of familiegeheimen aanvoelen of voelen dat er iets aan je kleeft en niet van jou is. Herken jij dit? Voel je dan méér dan welkom!

Cupping voor trauma

Na de behandeling

Tijdens de sessie laat je veel los en dit doet iets met jouw systeem. Na de sessie kun je je moe voelen, verdrietig, een beetje ‘down’ en tegelijkertijd ook heel licht, opgelucht en energiek. Alles wat je voelt is goed, ook als je weinig merkt, betekent dat niet dat er niets is gebeurd. Het proces wordt aangezet tijdens de sessie en blijft ook (dagen, weken, maanden) na de sessie doorwerken. Wees daarom mild voor jezelf, luister naar je lichaam en neem rust wanneer nodig. Drink daarnaast voldoende (of extra) water, zodat vrijgekomen afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.

Praktisch

Een sessie duurt in totaal ruim 2 uur, dit in inclusief voor- en nabespreking. Voorafgaand ontvang je een medische vragenlijst en intakeformulier. Trek voor de sessie comfortabele kleding aan waarin je je prettig voelt. Tijdens de behandeling lig je in ondergoed op de behandeltafel en wordt je bedekt met een zachte, warm dekentje.

Voel je de roeping? Neem dan contact met mij op.

* Praktijk Magistraal is gecertificeerd en erkend Cupping Coach

Cupping coach