Wat is cupping?

Cupping is een eeuwenoude behandelmethode die haar oorsprong vindt in de Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en richt zich op de behandeling van bindweefsel, met name op de fascia.

De fascia is het bindweefsel dat om alle spieren, botten, organen en gewrichten heen geweven is. Zie het als een grote tent die het lichaam helemaal bij elkaar houdt en ervoor zorgt dat alle onderdelen van het lichaam met elkaar verbonden zijn. Andere bindweefsel structuren in het menselijk lichaam zijn o.a. kraakbeen, gewrichtsbanden, spieren, botten, bloedvaten en de huid. De fascia functioneert goed wanneer het voelt als een soepel jasje, maar is een ware gevangenis als het op spanning staat en/of er veel blokkades zijn! Wanneer je bijvoorbeeld langere tijd wordt blootgesteld aan stress, dan lijkt je lichaam wel op slot te zitten.

Cupping behandelt diverse bindweefselstructuren en is daarom een bindweefselmassage. Heel belangrijk, want gezond bindweefsel is van grote invloed op hoe jij letterlijk en figuurlijk in je vel zit! Cupping zorgt ervoor dat alle opgeslagen spanning kan wegvloeien en de fascia weer ontspanning vindt en soepel aanvoelt.

Levensenergie

Vanuit de traditionele Chinese geneeskunde wordt er o.a. gewerkt met de meridianen in het lichaam. Dit zijn kanalen of banen die door jouw hele lijf lopen – van je kruin tot aan je tenen – en waar je levensenergie doorheen stroomt.

De mate waarin jouw levensenergie vrij kan stromen bepaalt hoe jij het leven ervaart als vrij, licht en moeiteloos. Wanneer levensenergie geblokkeerd wordt, dan zul je het leven automatisch ingewikkelder, moeizamer en zwaarder ervaren. Of misschien voel je je niet verbonden met de wereld om je heen, lijkt niets vanzelf te gaan en heb je vaak pech.

Opgeslagen trauma’s kunnen ervoor zorgen dat er een blokkades zijn ontstaan, waardoor de stroming van je levensenergie wordt beperkt met allerlei (vage) uiteenlopende klachten als gevolg.

Hoe werkt Cupping?

Tijdens de sessie lig je op de massagebank en worden de cups gebruikt als massagetool. Doordat de cups zich aan de huid vastzuigen en vacuüm trekken, komt de huid als het ware los waardoor gifstoffen, afvalstoffen, verklevingen, knopen, vet naar de oppervlakte komen en kunnen worden afgevoerd via je bloed. Op deze manier wordt jouw hele systeem in beweging gebracht en kunnen blokkades worden opgeruimd.

Cupping werkt heel snel en effectief en het is een prachtige tool om op verschillende lagen van jouw mens-zijn te werken. Het lijkt in eerste instantie vooral een lichamelijk tool gezien het lichaam wordt gebruikt als ingang.. maar het is zóveel meer! Cupping werkt op alle lagen door en is een helende tool om zichtbare en onzichtbare ballast te kunnen afvoeren. Héél gezond dus voor zowel mind, body & soul!

Waar helpt Cupping bij?

Cupping kan worden ingezet bij zowel lichamelijke, emotionele- of mentale klachten en werkt door op de mentale, fysieke, emotionele, energetische en spirituele lagen in alle vormen van tijd (huidig leven, familielijnen en vorige levens). Cupping dringt diep door op celniveau waardoor oude pijn wordt aangeraakt en kan worden opgeruimd.

Wat er precies aangeraakt wordt tijdens een sessie, hangt af van wat NU aandacht van jou vraagt en wat jouw dagelijks functioneren beïnvloedt. Je hoofd ‘snapt’ daar vaak niets van, maar je mag erop vertrouwen dat jouw lichaamsbewustzijn precies weet wat jou niet langer meer dient. Free yourself!

De aanleiding voor een behandeling kan heel uiteenlopend zijn. Denk hierbij aan klachten zoals: chronische pijn, medische of andere ‘vage’ onverklaarde klachten, auto-immuunziektes, verklevingen, cellulitis, oud zeer, trauma, angst, paniekaanvallen, vermoeidheid, spanningen, stress, piekeren, opgestapelde emoties etc.

Wat merk je na de sessie?

Er wordt van alles aangeraakt tijdens de sessie en er is altijd effect. Elk mens is én werkt anders. Jouw systeem heeft gewerkt. Wees daarom altijd mild voor jezelf, luister naar je lichaam en neem rust. Drink daarnaast voldoende (of extra) water, zodat vrijgekomen afvalstoffen jouw lichaam kunnen verlaten. Je kunt je letterlijk opgelucht, anders of lichter voelen maar soms juist ook moe, emotioneel of wiebelig. Elke sessie is anders en klopt altijd in het moment van NU.

Praktisch

Cupping is niet voor iedereen mogelijk of geschikt. Voorafgaand aan onze afspraak bespreek ik dus altijd de mogelijkheden en contra-indicaties. Ook tijdens een behandeling luister ik naar jou, jouw lichaam en grenzen.

Ik biedt Cupping aan in twee verschillende behandelingen.

  • De eerste is een totaalbehandeling genaamd ‘Psoas Release (PRE) & Cupping’, deze behandeling maakt onderdeel uit van een langdurig en diepgaand traject. Wil je meer informatie over de trajecten die ik aanbied? Klik dan hier. Wil je een losse sessie boeken? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.
  • Daarnaast kun je bij mij ook de ‘Healing Cupping Ceremonie’ boeken. Dit is eenmalige, losse sessie. Dit is een diepgaande energetische vuur-cupping behandeling waarbij het loskoppelen van programma’s, systemen, regressie, zwarte magie, entiteiten, koorden en (familie)karma centraal staan. Wekt dat jouw interesse? Klik dan op de link!

* Praktijk Magistraal is gecertificeerd en erkend Cupping Coach

Cupping coach

Vorig bericht
Projecteren: door jou voel ik me zo
Volgend bericht
De PSOAS spier

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan