“Awareness of the inner body is consciousness remembering it’s origin and returning to the Source”Eckhart Tolle

Traumaverwerking | PRE

Psoas spier behandeling

Wat is Psoas Release (PRE) & Cupping behandeling?

De Psoas Release (PRE) & Cupping behandeling is een uitgebreide en diepgaande totaalbehandeling van ruim 2,5 uur waarbij we op een zachte manier verschillende methodieken bij elkaar brengen.

PRE staat voor Psoas Release Exercises en wordt gecombineerd met (gliding) Cupping. PRE is een lichaamsgerichte combinatie-behandeling waarbij TRE®, BRTT®, Yin Yoga, ademwerk en cupping samenkomen. PRE bestaat al eeuwen onder de Yogi’s. Deze behandeling heb ik nu een ‘Esther-sausje’ gegeven. Jij en ik creëren tijdens de behandeling een eigen magie waarin wij samenwerken in en met het veld.

PRE & Cupping werkt door op alle niveaus van je mens-zijn. Een verstoring op één laag zorgt namelijk voor een disbalans op alle lagen. Een behandeling op één laag zorgt andersom voor een betere balans op alle lagen. Om die reden ben je van harte welkom met lichamelijke, mentale, emotionele, energetische of spirituele klachten. We benaderen deze klachten vervolgens op een holistische manier.

De sessie draait helemaal om jou en het maken van de verbinding met jouw eigen lichaam. Op een zachte en liefdevolle manier reizen we door alle lagen heen zodat je steeds wat dieper zakt in jouw lichaam en mag loslaten wat jou niet meer dient.

Hoe werkt PRE & Cupping?

PRE

De Psoas Release is het masseren en triggeren van de Psoas Spier. Ook wel de ‘spier van de ziel’ of ‘stress spier’ genoemd. Een hele belangrijke en bijzondere spier in ons lichaam! Deze spier verbindt namelijk jouw boven- en onderlichaam met elkaar en ligt diep in het heup en bekkengebied. Het is de spier die heel sterk reageert op emoties, spanningen en stress en deze vasthoudt. De Psoas Spier verkrampt wanneer jij langere tijd wordt blootgesteld aan stress en zorgt voor lichamelijke klachten zoals o.a. lage rugpijn, strakke/harde buik, buikpijn etc. Door deze spier aandacht te geven, kunnen emoties & vastgezette spanningen loskomen.

Dit lichaamsgerichte proces ondersteunen we met Yin Yoga oefeningen, TRE® oefeningen en ademwerk zodat het lichaam zelfstandig kan loslaten wat het niet meer dient. Op deze manier kun je onverwerkte gebeurtenissen en trauma’s doorvoelen en ook daadwerkelijk verwerken.

Cupping

Cupping is een eeuwenoude behandelmethode die haar oorsprong vindt in de Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en richt zich op de behandeling van bindweefsel, met name op de fascia. Heel belangrijk, want gezond bindweefsel is van grote invloed op hoe jij letterlijk en figuurlijk in je vel zit! De cups worden gebruikt als massagetool en doordat de cups zich aan de huid vastzuigen en vacuüm trekken, komt de huid als het ware los waardoor gifstoffen, afvalstoffen, verklevingen, knopen, vet naar de oppervlakte komen en kunnen worden afgevoerd via je bloed.

Op deze manier wordt jouw hele systeem in beweging gebracht en kunnen blokkades worden losgemaakt. Cupping werkt heel snel en effectief en is héél gezond voor mind, body & soul!

Cupping is gebaseerd op het gedachtegoed vanuit de meridianenleer. Meridianen zijn de energiebanen die door jouw hele lijf lopen – van kruin tot aan je tenen – en waar levensenergie doorheen stroomt. Opgeslagen trauma’s kunnen ervoor zorgen dat er een blokkades zijn ontstaan, waardoor de stroming van je levensenergie wordt beperkt met allerlei (vage) uiteenlopende klachten als gevolg.

Wil je meer weten over cupping? Lees dan hier de blog met uitleg!

Hoe ziet een sessie eruit?

Alles tijdens de sessie heeft als doel om blokkades in jouw systeem op te ruimen. Een sessie start met een (trigger)massage van de Psoas spier, waarna we door middel van o.a. diverse Yin Yoga posities de spanningen, vastgezette energie en emotionele blokkades opzoeken in het lichaam. Dit wordt begeleidt met muziek, geur en ademwerk zodat het gehele zenuwstelsel wordt uitgenodigd om volledig aanwezig te zijn.

Het kan dus goed zijn dat je allerlei emoties gaat ervaren. Laat het maar gebeuren, zodat jouw lichaam en onderbewustzijn samenkomen en loslaten wat jouw systeem niet meer dient. De sessie sluiten we af met een cupping-behandeling, zodat de laatste afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en het lichaam tot rust komt. Het effect van deze behandeling is zowel op korte- als op lange termijn voelbaar en werkt altijd door.

Iets voor mij?

Deze behandeling is voor iedereen geschikt, aangezien we allemaal allerlei ballast bij ons dragen. Mocht je op dit moment geen duidelijke klacht hebben, kun je het ook zien als een APK voor je systeem. Je kunt altijd wel wat onderhoud gebruiken, ook als je zelf denkt dat het best oké gaat.

De sessie is bijzonder krachtig wanneer je tegen dingen blijft aanlopen in jouw leven of wanneer je bijvoorbeeld last hebt van fysieke, mentale of emotionele klachten zoals chronische vermoeidheid, langdurige stress, PTSS, angst, paniekaanvallen, hartkloppingen, slapeloosheid, concentratieproblemen, uitputting, burn-out, een gevoel van onmacht of hulpeloosheid, oppervlakkig ademen, overmatige alertheid, prikkelbaarheid, onrustige of slappe armen, somberheid, depressie etc.

Psoas spier behandeling en cupping voor trauma

Na de behandeling

Tijdens de sessie laat je veel los en dit doet iets met jouw systeem. Na de sessie kun je je moe voelen, verdrietig, een beetje ‘down’ en tegelijkertijd ook heel licht, opgelucht en energiek. Alles wat je voelt is goed, ook als je weinig merkt, betekent dat niet dat niets is gebeurd.

Het proces wordt aangezet tijdens de sessie en blijft ook na de sessie nog doorwerken. Wees daarom mild voor jezelf, luister naar je lichaam en neem rust wanneer nodig. Drink daarnaast voldoende (of extra) water, zodat vrijgekomen afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.

Praktisch

Een sessie is altijd 1-op-1 en duurt ongeveer 2,5 uur. Dit is inclusief voor- en na bespreking. Voorafgaand aan de sessie ontvang je een medische vragenlijst en intakeformulier. Trek voor de sessie comfortabele kleding aan waarin je je prettig voelt en vrij kunt bewegen (sport, yoga, vrijetijdskloffie).

De PRE & Cupping maakt onderdeel uit van een langdurig en diepgaand traject. Deze sessie kun je niet los boeken.

Wil je meer informatie over de trajecten die ik aanbied of heb je vragen? Neem dan contact op.

* Praktijk Magistraal is gecertificeerd en erkend Cupping Coach

Cupping coach