Het pijnlichaam uitgelegd

We zitten lekker in de flow deze week en er ‘ontstaat’ spontaan een opeenvolgende serie. Vind je dit interessant om te lezen? Dan raad ik je aan om de voorgaande posts over conditioneringen, de-conditionering en het EGO ook te lezen!

Wat is het pijnlichaam?

Vandaag het ‘pijnlichaam’. Zoals Eckhart Tolle mooi zegt: “Het pijnlichaam is een alternatieve en populaire benaming geworden voor het EGO”.

Oude, nog onverwerkte pijn en emoties uit het verleden hebben zich opgeslagen in jouw lichaam. Het lichaam is zéér vernuftigd – zeg gerust uitzonderlijk intelligent – en slaat alles op in ons celgeheugen. Deze onverwerkte pijnen (aan de hand van herinneringen) zijn om die reden nog levend in ons lichaam en dat vormt zogezegd het ‘pijnlichaam’. Het pijnlichaam is feitelijk een verslaving aan emotionele pijn op onbewust niveau.

En zoals je nu zult begrijpen.. het ‘pijnlichaam’ houdt van pijn. Het is de voeding waarmee het in stand kan worden gehouden. Elke keer wanneer jij je geraakt voelt (dus getriggerd), geeft het pijnlichaam de oude signalen ‘aanvallen, verdedigen, vluchten of bevriezen’ af en ‘zie je wel, dáár ga je weer’. Steeds weer diezelfde pijn, AUW!

Pijnlichaam en EGO

Het pijnlichaam en het EGO werken dus heel ‘prettig’ samen. Er is als het ware een hechting ontstaan die het lijden in stand houdt. Echter, lijden doe je van de perceptie en niet van de gebeurtenis zelf. Lijden doe je vaak omdat je iets wil wat er niet is of omdat je iets niet wil, wat er wel is. Het speelt zich af in jouw verleden en bepaald daardoor (nu nog) jouw heden én toekomst.

De enige manier om te kunnen helen is door het onbewuste, bewust te maken. Sluit je ogen maar eens als je je geraakt voelt, haal diep adem en voel wat er gevoeld mag worden en zie wat er gezien mag worden. Op deze manier kan er een enorme shift plaatsvinden in jouzelf.

Kijk het beest aan, laat los wat je niet meer dient en ga ervoor! Iedereen verdient een fijn en gelukkig(er) leven, jij ook! Het is voor iedereen weggelegd, dus waar kies jij voor?

Hoe? De combinatie van coaching en traumaverwerking is hier heel geschikt voor. Ik geef je graag de handreiking om een vrijblijvende afspraak te plannen zodat we kunnen bespreken welke stappen jij al kan gaan zetten. Je hoeft het niet alleen te doen.

Vorig bericht
Het EGO uitgelegd
Volgend bericht
Wat is Soul Retrieval?

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan