IEMT bij trauma: the magic stick?

Of ik dé magic stick heb? De oplossing voor al je problemen? Nope. Jammer he… Dat zou ook niet eerlijk zijn, want jij mag het allemaal zelf doen, ervaren en leren. Dat is de enige manier om eigenaarschap te ervaren. Door te OWN-EN!

Het IEMT stokje

Wat ik wel op vrijwel dagelijkse basis doe, is zwaaien met mijn IEMT-stokje. IEMT? Ja, ik zeg voor het gemak dat ‘het lijkt op EMDR, maar dan anders’. Als je daarmee bekend bent, dan geeft dat je wellicht al een beetje een idee.

IEMT is een krachtige, korte én heel effectieve techniek die rechtstreeks werkt met het gevoelssysteem (lymbisch). Het werkt op jouw diepere onbewuste lagen. We gaan aan de slag met een gevoel dat in het NU als probleem wordt ervaren. We speuren jouw systeem af naar opgeslagen herinneringen, die gekoppeld zijn aan een negatief gevoel of emotie. Tijdens de sessie laat ik je teruggaan naar de eerste keer waarop je dat rotgevoel ervaarde. En terwijl jij denkt aan die keer, zwaai ik met mijn stokje! Klinkt simpel hé en tegelijkertijd shift er een heleboel in jouw systeem!

Behandeling bij trauma

IEMT kan ingezet worden bij ‘kleine’ of juist grote trauma’s en problemen die spelen. Dat kan van alles zijn en is dus zeer uiteenlopend. Denk bijvoorbeeld aan emoties en gevoelens die jouw dagelijks functioneren beïnvloeden zoals angsten, fobieën, spanningen, stress, piekeren, opgestapelde emoties, woede-uitbarstingen, PTSS.

Vaak is één IEMT-sessie al voldoende om in elk geval verandering te ervaren. Waar je daarvoor lading ervaarde, voelt het daarna neutraler.

Elke sessie dat ik met IEMT werk, voel ik me weer verrast en vooral heel dankbaar. Het is vooral iets om te doen en nee, er is niets ‘zweverigs’ aan. Klinkt te mooi om waar te zijn hé? Ik zou zeggen, kom langs om het zelf te ondergaan en te ervaren!

Loop jij ergens op vast en wil je weten wat IEMT voor jou kan betekenen? Stuur me gerust een bericht met jouw hulpvraag en ik kom er vrijblijvend bij je op terug!

Vorig bericht
Wat is IEMT? | Integral Eye Movement Therapy
Volgend bericht
Wat is Body Remembers Trauma Therapie (BRTT)?

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan