Wat is IEMT? | Integral Eye Movement Therapy

IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy. Ik zeg voor het gemak dat ‘het lijkt op EMDR, maar dan anders’. Als je daarmee bekend bent, dan geeft dat je wellicht al een beetje een idee.

Wat is IEMT en wat doet dit bij trauma?

IEMT is een krachtige, korte, snelle én effectieve methode om binnen korte tijd de emotionele lading op een trauma, angst, of fobie te verminderen of zelfs weg te nemen. Het kan worden ingezet bij kleine en grote trauma’s! Door middel van oogbewegingen en het toepassen van een patroon, leert het brein om breder te kijken en de opgeslagen herinnering te laten vervagen en te ontdoen van de negatieve- en emotionele lading.

IEMT richt zich op emoties en gevoel

IEMT geeft inzicht in hoe je geleerd hebt om je op een bepaalde manier te voelen over een gebeurtenis in het verleden en pakt het ‘probleem’ direct aan. Tijdens een IEMT sessie wordt niet of nauwelijks gepraat en richt zich met name op de emotie en het gevoel. Op deze manier ervaar je geen volledige herbeleving en kun je meerdere thema’s behandelen in één sessie.
Na een IEMT-sessie zal je bij het denken aan deze herinnering veel minder of zelfs geen vervelende emoties of gevoelens meer ervaren. Vaak is één IEMT-sessie al voldoende om in elk geval verandering te ervaren. Jouw hersenen maken nieuwe verbindingen die gezond(er) zijn voor jou!

Elke sessie dat ik met IEMT werk, voel ik me weer verrast en vooral héél dankbaar. Het is vooral iets om zelf te ervaren en NEE, er is niets ‘zweverigs’ aan. Klinkt te mooi om waar te zijn hé? Ik nodig je van harte uit om het zelf te komen ervaren!

Blijf je maar cirkelen en wil je weten wat IEMT voor jou kan betekenen? Stuur me gerust een bericht met jouw hulpvraag en ik kom er graag bij je op terug!

Vorig bericht
Wat is Soul Retrieval?
Volgend bericht
IEMT bij trauma: the magic stick?

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan