Do the f*cking work

Wanneer je naar een ander wijst, dan wijzen er altijd 10 vingers naar jouzelf. Als een boemerang kaatst het terug (ook als het gaat om je eigen wijsheden en regeltjes).

Je kunt de ander verantwoordelijk maken of de schuld geven van jouw problemen, je struggles, je twijfels, je onvervulde verlangens of gevoelens van gemis… het start bij jou en zit altijd in jouzelf.

Niemand doet jou iets aan

Het leven werkt niet tegen jou, maar vóór jou. Het leven gebeurt ook niet buiten jou, maar in jou. Ook wanneer je dat misschien anders ervaart in het moment. Niemand doet jou iets aan (disclaimer: natuurlijk zijn er uitzonderingen en kun je wel degelijk slachtoffer zijn van een hoop dingen, maar daar gaat dit nu niet over).

Zelfreflectie is key 🗝

Niemand kan jou iets ontnemen, want alles zit al in jou. Je delen, je dromen, je verlangens en ook je pijnen. Niemand kan je vrijheid beperken of ontnemen, het zijn je eigen overtuigingen en hersenspinsels erover. Niemand kan jou temperen, remmen of onderdrukken, het zijn je eigen overtuigingen en programma’s die je klein houden. Het zijn eigen gevoelens die je nog niet (h)erkend.

Je neemt jezelf altijd mee

Wat er gebeurt buiten jou – dus wat de externe wereld jou laat zien – gebeurt ook in jou. Wat situaties of mensen jou laten zien en waarin jij geraakt wordt, is van jou.

Telkens wanneer je je geraakt voelt, wordt er een stukje aangeraakt wat aandacht vraagt. Wat wil er gezien, gevoeld & gehoord worden?

Wanneer je kan zien en kan begrijpen dat elke ontmoeting en situatie altijd een dynamiek is waarin we elkaar (wederzijds) ‘helpen’, dan krijgt het leven een ander speelveld. Het zijn juist die stukjes die leiden naar bewustwording, heling en groei.

Draai het om

Waar houdt je je nog in?
Waar ben je het meest bang voor?
Welke angst zit daaronder?
En daaronder? En daaronder?

Je bent de enige die jezelf kan helpen, dus doe your own f*cking work!

𝘒𝘭𝘦𝘪𝘯𝘦 𝘳𝘦𝘮𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳: 𝘫𝘦 𝘩𝘰𝘦𝘧𝘵 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘢𝘭𝘭𝘦𝘴 𝘢𝘭𝘭𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘦 𝘥𝘰𝘦𝘯, 𝘸𝘦𝘭 𝘻𝘦𝘭𝘧.

Vorig bericht
Start pre-ordering kaartendeck Licht & Donker | Dreams come true!
Volgend bericht
Het Disney Syndroom

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan