Stop de praatkuur

Trauma wil niet opnieuw besproken worden. Ook dat is wéér lading en energie steken in onverwerkte zaken zonder het daadwerkelijk te verwerken. Trauma is al pijnlijk genoeg. Het wil bevrijd worden!

Sharing is caring! ❤️

Een eerste stap is om dat ‘stuk’, de situatie & gebeurtenis(sen) en de pijn te (h)erkennen en erover te praten met jouw omgeving of eventueel met een hulpverlener, coach of therapeut. Delen draagt zeker bij aan helen!

The only way out, is in! 🗝

Door eindeloos te blijven praten over trauma en de situatie te blijven reproduceren, stimuleren de hersenen een constante herbeleving en ervaar je automatisch ook de lichamelijke sensaties en bijbehorende emoties en gevoelens.

Je blijft hierdoor vastzitten in het verhaal, want het blijft zich herhalen en wordt daardoor niet écht verwerkt. In de oppervlakkige laag ben je bezig met het trauma, maar in de onderbewuste lagen van het lichaam zit het nog steeds opgeslagen en zit de energie vast. Auw!

Free yourself! 🕊

Alleen jij kan de keuze maken om jezelf te bevrijden van deze ballast. Jij bent je eigen sleutel van al die pijnlijke triggers, terugkerende thema’s, patronen enzovoort.
Je transformeert trauma niet. Trauma mag je gaan doorvoelen waardoor je dit verwerkt en daarmee transformeer je de uitkomst. Het verleden bepaald niet langer jouw toekomst.

What’s next?

Persoonlijk ben ik enorm fan van lichaamsgerichte therapievormen zoals bijv. IEMT, TRE, BRTT, Ademwerk, Yoga, Cupping. Allerlei manieren om in contact te komen met het lichaamsbewustzijn en hoofd, hart en buik weer met elkaar te connecten. Dat is pas écht thuiskomen in jezelf!

Direct aan de slag? 💃

Er zijn in juli nog een aantal losse sessies beschikbaar en vanaf september ontstaat er weer ruimte voor 1:1 trajecten.
Klik hier voor het maken van een vrijblijvende afspraak!

Vorig bericht
Van A naar B
Volgend bericht
Wat je zegt ben je zelf

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan