Van A naar B

Tijdens elk traject vindt er een tussentijdse evaluatie plaats met de cliënt. Dat moment ontstaat altijd op een natuurlijke manier en levert veel inzicht op!

Want vaak zijn we zo geprogrammeerd & geconditioneerd dat we ons met name focussen op dat wat niet klopt en/of wat er (nog) niet is. We zien een grote berg waarbij van A naar B, bestaat uit één rechte lijn. In werkelijkheid zitten daar nog héél veel stappen tussen..

Wanneer je een berg beklimt in één rechte lijn, dan noem ik dat topsport. Best pittig en dat vraagt iets van je!  Je kunt je vast voorstellen dat dat best veel druk en stress kan opleveren om altijd op een soort ‘Champions League’ niveau te moeten bewegen.

De vraag is, klopt dit denkbeeld wel?

Want als we op vakantie gaan en een bergroute nemen, dan is die weg vaak om de berg heen gelegd. Je kronkelt als het ware rondom de berg. En met het nemen van elke bocht schuif je weer een stukje naar boven. Het resultaat is dat je ook van A naar B komt. Of dat langzamer of sneller is, valt nog maar te bezien. Wat in elk geval vaststaat is dat deze route meer ontspanning geeft om tot hetzelfde resultaat te komen. Wat een verademing!

En soms heb je nog geen doel. Wéét en voel je dat nog niet, maar ontvouwt het zich terwijl je vooruit beweegt. Brengt het één je naar het ander. Kom je op elk punt een ander persoon of situatie tegen die je inspireert, raakt of even meeneemt aan de hand. Er bestaat geen geplaveid pad, laat je vooral verrassen door dat wat je tegenkomt..

DO YOU FEEL THIS?

Vanuit dat perspectief maken we daarom in het midden van een traject altijd gezamenlijk de balans op. Mijn ervaring is dat je dan vaak versteld staat van jezelf en alles – of zelfs meer – hebt bereikt dan je had durven dromen! Of dat het eindresultaat fan-tas-tisch is, maar die weg er naar toe had je nooit kunnen bedenken.. Heerlijk toch!

START VS. NU

》Kun je je nog herinneren wat de reden was om te starten? Hoe zag je situatie er toen uit? Hoe voelde je je toen?
》Waar sta je NU? Hoe ziet je situatie er NU uit? Hoe voel je je? En hoe beweeg je NU door het leven?

Heb je het gevoel dat je stil staat? Kom dan in beweging.
Wil je hierover meer weten of kun je hierbij ondersteuning gebruiken?

Klik dan hier en maak vrijblijvend een afspraak.

Free yourself! Heal yourself!

Vorig bericht
De PSOAS spier
Volgend bericht
Stop de praatkuur

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan