Wat is het celgeheugen?

‘Esther, wat is jouw core business?’ Ik antwoorde quick and dirty: ‘celgeheugen opschonen’.

Wat? Helemaal platgeslagen en in Jip & Janneke taal uitgelegd is dat wat ik doe. Mensen door een wasstraatje halen.

Hoe? Door licht in het donker te schijnen. Dat wil zeggen dat we gezamenlijk aan de slag gaan met alles wat zich verstopt in het donker. Die niet leuke kanten, delen, aangeleerd gedrag, patronen, conditioneringen, mechanismen, trauma’s van jezelf, familielijnen of vorige levens.

Ok, en dan? Na afloop van een sessie of traject is er héél veel bewustzijn ontstaan. Weten wie je bent en waar je vandaan komt. Je bent letterlijk ‘opgeschoond’ waardoor je weer het licht ervaart in jezelf. And when the light is cracking in… you are unstoppable! ⚡️

Want vaak weten en voelen we dat iets ons dwars zit. Soms weten we dan ook nog wat ‘het’ is en desondanks kunnen we er niet om heen en krijgen we het niet weg! We blijven steeds reageren op dezelfde manier waarvan we weten dat het niet de juiste is en lijkt het alsof we er niets aan kunnen doen. Herkenbaar voor je?

Wat is celgeheugen?

Ons lichaam bestaat uit cellen. En iedere cel heeft eigen celgeheugen waar alle gebeurtenissen, gedachten en gevoelens worden geregistreerd en worden vastgelegd. Wanneer je in het verleden een traumatische gebeurtenis hebt meegemaakt waarbij onverwerkte emoties een rol spelen, dan heeft dit trauma zich opgeslagen in dat celgeheugen.

Vanuit dat geheugen leef en reageer je op het dagelijks leven. En wordt je vanuit daar ook geraakt of getriggerd. Het celgeheugen zorgt er namelijk ook voor dat je soortgelijke situaties blijft aantrekken zodat het trauma alsnog kan worden verwerkt. De trigger is slecht de ‘alarmknop’ van iets wat diep verstopt ligt in het onderbewustzijn!

Interessant he? Wil je meer weten hierover of heb je vragen? Neem dan gerust contact op om samen de mogelijkheden te onderzoeken!

Vorig bericht
Werken met IEMT therapie
Volgend bericht
Nieuw in de praktijk: NEI therapie

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan